Ο τρομερός Αλκαράθ ήταν πάλι απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρήκε και πάλι τον τρόπο να επιβληθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 21χρονος Ισπανός τενίστας επικράτησε του Έλληνα πρωταθλητή με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ο  οποίος απ’ την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς, νούμερο 9 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο εξαιρετικό παιχνίδι του υπερταλαντούχου Αλκαράθ και έμεινε εκτός διεκδίκησης τίτλου σε ένα Grand Slam, που έχει συμμετοχή σε τελικό το 2021 και σε ημιτελικό το 2020. Πλέον ο Τσιτσιπάς θα στραφεί στην προετοιμασία για το Wimbledon, όπου μέχρι στιγμής στην καριέρα του δεν έχει προχωρήσει μετά τον τέταρτο γύρο.

Ο Αλκαράθ είναι ξεκάθαρο πως έχει τον τρόπο να κερδίζει τον Τσιτσιπά. Σε έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ισπανός μετράει ισάριθμες νίκες απέναντι στον Έλληνα άσο. Μάλιστα, την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο tour ήταν στο ίδιο τουρνουά, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια χρονική περίοδο (τότε ήταν στις 6/6/23, ενώ τώρα είναι 4/6/2024) και πάλι για την προημιτελική φάση, με τον ίδιο νικητή και το ίδιο σκορ!

Το πρώτο σετ ήταν ένας μονόλογος του Αλκαράθ, που άρχισε δυναμικά το ματς με μπρέικ και έφτασε με άνεση στο 6-3 κλείνοντας με δεύτερο μπρέικ.

Με φόρα άρχισε και το δεύτερο σετ ο Ισπανός, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο 3-0 με μπρέικ από νωρίς. Ο Τσιτσιπάς όμως αντεπιτέθηκε, κέρδισε για πρώτη φορά στο ματς τρία σερί γκέιμ και ισοφάρισε σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου όμως ο Αλκαράθ κυριάρχησε (7-3) φτάνοντας στο 2-0.

Το τρίτο σετ άρχισε ισορροπημένα αλλά στο έβδομο γκέιμ ο Αλκαράθ έκανε το μπρέικ (4-3) προτού τελειώσει το ματς με 6-4 και 3-0 σετ.

Ο Αλκαράθ, κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam (US Open 2022, Wimbledon 2023), δεδομένης και της απουσίας του τραυματία Τζόκοβιτς, ο οποίος αποσύρθηκε, ευελπιστεί στο πρώτο του τρόπαιο στο Roland Garros. Όμως απέναντί του θα βρει τον πιο φορμαρισμένο τενίστα αυτή τη στιγμή. Ο 22χρονος Σίνερ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 2 και θα εκτοξευτεί στην κορυφή, θέλει να κάνει το «δύο στα δύο» για το 2024 καθώς πανηγύρισε το πρώτο του Grand Slam στην Αυστραλία.

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.