Οι νικητές στο «12o Skiathos Trail Run 2024 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη»

Η απονομή στα 10 χλμ ανδρών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι δρομείς από τον Βόλο, τη Μαγνησία, την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέφθηκαν με τις οικογένειές τους είτε για δύο, είτε για περισσότερες ημέρες το νησί των Σποράδων και έτρεξαν στο «12o Skiathos Trail Run 2024 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» που έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου.

Δεν θα μπορούσε να γινόταν άλλωστε διαφορετικά, καθώς τα τοπία των διαδρομών είναι εκπληκτικά και μένουν αξέχαστα, ενώ η προσπάθεια που γίνεται από διοργανωτές και εθελοντές τόσο το Σαββατοκύριακο του αγώνα όσο και στους προηγούμενους μήνες για την οργάνωση, δημιουργούν έναν αγώνα που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Παράλληλα προσφέρθηκαν μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή και για την ακτοπλοϊκή μετάβαση. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη χώρα της Σκιάθου, και ακολούθησε το δωρεάν πάστα-πάρτι.

Εντυπωσιακά ήταν το συλλεκτικό μετάλλιο του αγώνα και τα έπαθλα. Δωρεάν τεχνικό t-shirt πήραν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Την μπλούζα της διοργάνωσης στόλιζε η δημιουργία της μαθήτριας Λυκείου Σκιάθου, Μαρίας Μιτζέλου, έπειτα από σχετικό σχολικό διαγωνισμό, απεικονίζοντας τις Πλάκες, κοινό τμήμα των διαδρομών που διασχίζουν οι δρομείς των αγώνων.

Για 3η φορά έγινε ο παράλληλος αγώνας Special Olympics Skiathos Run για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθο. Ξεχώρισαν επίσης οι Παιδικοί αγώνες, με όλα τα παιδιά της Σκιάθου και των επισκεπτών, να αγωνίζονται στη δική τους διαδρομή ανάλογα της ηλικίας. Ο αγώνας αφιερώθηκε στη μνήμη του Γιώργου Αλεξανδρίδη ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης της πολυετούς προσφοράς προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκιάθο.

Στον αγωνιστικό τομέα, ξεχώρισαν και φέτος πολλοί καλοί δρομείς από το εξωτερικό, που πήραν τις 9 από τις 12 θέσεις στα βάθρα.

Νικητές αναδείχθηκαν οι:
Trail 24km-άνδρες
1 Aleberto Canela Ιταλία 2:35:58
2 William Winter Μεγάλη Βρετανία 2:41:00
3 Γιώργος Κασιάρας 2:51:32
Trail 24km-γυναίκες
1 Kristy Aked Μεγάλη Βρετανία 3:03:29
2 Victoria Stears Μεγάλη Βρετανία 3:06:30
3 Maria Dixon Μεγάλη Βρετανία 3:06:48
Urban Trail 10km-άνδρες
1 Νίκος Κασιάρας 43:46
2 Frederic Isacesco Γαλλία 46:56
3 Χρήστος Βαλιάντζας 48:25
Urban Trail 10km-γυναίκες
1 Daisy Noot Μεγάλη Βρετανία 59:32
2 Sue Bond Μεγάλη Βρετανία 1:01:29
3 Elena Semenyuta Ρουμανία 1:03:11

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.