Όλοι οι άνθρωποι του Αθλητισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μαγνησίας

Από τις προπονήσεις και τους αγώνες στα δημοτικά έδρανα με θέσεις ευθύνης

Από τον αθλητικό στίβο σ’ αυτόν την πολιτικής είναι μία… εκλογική διαδικασία δρόμος(!), ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που είτε στο μακρινό είτε στο πιο πρόσφατο παρελθόν έχουν ακολουθήσει αυτήν την πορεία. Από τις προπονήσεις, την προετοιμασία και τους αγώνες, αρκετοί βρίσκονται τελικά στην αρένα της πολιτικής και μάλιστα εκλέγονται προκειμένου να επιτελέσουν το έργο που περιμένουν από αυτούς οι Έλληνες πολίτες.

Δεν χρειάζεται βέβαια να βρίσκεται κανείς αποκλειστικά και μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού και η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται στελέχη με όρεξη για δουλειά και προσφορά. Αυτό αποτυπώθηκε και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με αρκετά μέλη του Αθλητισμού ν’ αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, έχοντας τον ρόλο του αντιδημάρχου ή του εντεταλμένου συμβούλου.

Στον δήμο Βόλου για παράδειγμα έχουμε τρεις περιπτώσεις ανθρώπων του Αθλητισμού σε θέσεις ευθύνης, και μάλιστα αντιδημάρχου! Έτσι, ο Σπύρος Γάτος, έδωσε τα πάντα στην κωπηλασία, κατακτώντας μαζί με τον Γιώργο Φώτου τρία ασημένια μετάλλια σε ισάριθμα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ήταν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Από εκεί και πέρα, τη σκυτάλη παίρνει το άθλημα του μπάσκετ. Ο Γιώργος Βλιώρας ήταν στην προηγούμενη θητεία πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ενώ πλέον έχει αναλάβει την αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Ο Γιώργος Βλιώρας άλλωστε έχει υπηρετήσει τον χώρο του μπάσκετ, έχοντας πλέον και τον ρόλο του προπονητή στην Ανόρθωση. Άλλωστε έχει καθίσει στους πάγκους και του Ολυμπιακού Βόλου, και της Νίκης και της Αγριάς στο παρελθόν.

Από τον χώρο του μπάσκετ προέρχεται και ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, που πλέον έχει την ιδιότητα του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθημερινότητας Βόλου. Η θητεία του στους προπονητικούς πάγκους είναι διακριτή, και πλέον έχει διοικητικό ρόλο στην Ανόρθωση.

Από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Δύο πρόσωπα στον Δήμο Αλμυρού είχαν ενασχόληση στο παρελθόν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Εκίζογλου είναι πλέον αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και πολεοδομίας, καθώς και υπεύθυνος διαχείρισης δράσεων για τα αδέσποτα.

Από την άλλη, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και κοινωνικών θεμάτων ορίστηκε ο Γιάννης Βούλγαρης.

Από την μπάλα στα δημοτικά έδρανα

Ο Χρήστος Σπαθής έχει γράψει τη δική του διαδρομή στο ποδόσφαιρο, έχοντας αποτελέσει παίκτη των Ρήγα Φεραίου, Θησέα Αγριάς και Διαγόρα Στεφανοβικείου μεταξύ άλλων, και πλέον είναι άμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Από την άλλη, ο Νίκος Βουραζέρης, έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Ριζομύλου, Ρήγα Φεραίο, Ολυμπιακό Βόλου, Πρωτεσίλαο Πτελεού και Πύρασο Νέας Αγχιάλου, ενώ ήταν παρών και στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου. Στην τωρινή, ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος που σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού και την προώθηση της συνεργασίας του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία. Επίσης μεριμνά για την προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και τη διοργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Τέλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ρήγα Φεραίου είναι ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Πάσχος, που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΑΣ Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου!

Μετά τον Αθλητισμό στις επάλξεις για τη Σκιάθο

Τρεις μπασκετικούς και έναν ποδοσφαιρικό μετρά σε θέσεις ευθύνης η δημοτική Αρχή Σκιάθου.

Οι Χρήστος Εμμανουήλ (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού), Δημήτρης Καραθάνος (αντιδήμαρχος Νεολαίας και Εθελοντισμού) και Μάρκος Βατζάκας (πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΣ) έχουν υπηρετήσει ως αθλητές την ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Σκιάθου. Από την άλλη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού ο Αλέξανδρος Ευσταθίου έχει υπάρξει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.