Oλυμπιακός Βόλου: Και τώρα τι ακολουθεί;

Περιθώριο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, σε όποιον ενδιαφέρεται και πληροί τα εχέγγυα, να πάρει τις μετοχές των «ερυθρόλευκων» και να καθοδηγήσει την ομάδα σε μία καλύτερη πορεία. Το τι μπορεί ν’ ακολουθήσει όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ξέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τοποθετείται αναλόγως, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που εκφράζεται σχεδόν απόλυτα. «Καλώ κάθε υγιή και συνεπή οικονομικά επενδυτή όπως μετά τις 26 Ιουνίου οπότε ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, να έρθει να του παραδοθεί το σύνολο των μετοχών του πλειοψηφικού πακέτου και να συνεχίσει την υλοποίηση του οράματος για την σπουδαία σε ιστορία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου για ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος κάνει λόγο ανοιχτά για αποχώρηση μετά από πέντε χρόνια δραστηριοποίησης με τα κοινά της ομάδας.

Όμως αν δεν έρθει κάποιος-οι που να θέλουν ν’ αναλάβουν την ομάδα ή δεν πληρούν τους όρους και τοις προϋποθέσεις; Σαφώς μοιάζει δύσκολο η νυν διοίκηση να παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε άτομο ή σχήμα αμφιβόλου προελεύσεως ή/και σκοπών. Αν πάλι δεν εμφανιστεί κανείς; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο ο ίδιος ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μπορεί ν’ απαντήσει. Από την άλλη ένα συμμετοχικό σχήμα, με την παρουσία του ιδίου και ανανέωση των οικονομικών υποστηρικτών της ομάδας δεν ακούγεται άσχημα για αρκετούς.

Η είδηση πάντως που προέκυψε από την ανακοίνωση Τσιμπανάκου είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ώστε να πληροί τους όρους που θέτει το νομοσχέδιο Αυγενάκη όσον αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H σκέψη στη Βέροια

Οι παίκτες από την άλλη έχουν με το μέρος τους πλέον την ψυχολογία, μετά την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και το 3-0 επί της ΑΕΠ Κοζάνης, αλλά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά. Αυτή η βελτίωση θα πρέπει να έρθει όμως πολύ γρήγορα, και με φόντο το παιχνίδι της Κυριακής εκτός έδρας με αντίπαλο τη Βέροια.

Προφανώς όλοι κατανοούν ότι αν θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου να κάνει την υπέρβαση χρειάζεται νίκες μακριά από την έδρα του, και σε γήπεδα που δύσκολα μπορεί να περάσει κανείς. Μία από αυτές τις έδρες είναι αυτή της Βέροιας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει 0-1 στη Νεάπολη σε βάρος των «ερυθρόλευκων».

Σίγουρος απών από τη διάθεση του Βασίλη Βούζα αναμένεται να είναι ο Θωμάς Γραικός, έχοντας ακόμη τον τραυματισμό από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό να τον ταλαιπωρεί. Από την άλλη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με τον Χρήστο Αγρόδημο που έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.