Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022: Στις ΗΠΑ εθνική ομάδα

Στην Πολιτεία του Όρεγκον εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, βρίσκεται από σήμερα η εθνική μας ομάδας Ανδρών/Γυναικών. Η εθνική μας ομάδα ταξίδεψε από το Σιάτλ, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Απευθείας στο Όρεγκον έφτασε σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και τα τελευταία μέλη της αποστολής που είχαν μένει στην Ελλάδα. Στο Γιουτζίν έφτασαν σήμερα και οι Εμμανουήλ Καραλής, Τατιάνα Γκούσιν, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Τάσος Λατιφλάρι μέσω Νέας Υόρκης.

Η ομάδα θα μείνει στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις του Όρεγκον και από αύριο θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις πρώτες της προπονήσεις στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Η 18η έκδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου θα γίνει στο Όρεγκον, το διάστημα 15 – 24 Ιουλίου. Η ελληνική αποστολή έχει τέσσερα παραπάνω αθλητές σε σχέση με την τελευταία διοργάνωση, η οποία έγινε στην Ντόχα το 2019. Μάλιστα, τα 10 από τα 19 μέλη είχαν δώσει και τότε το «παρών».

Η Ελλάδα διαθέτει στην ομάδα της δύο αθλήτριές με μετάλλια στη διοργάνωση, την Κατερίνα Στεφανίδη, «χρυσή» το 2017 και «χάλκινη» το 2019 και την «χάλκινη» στη διοργάνωση του 2015, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι οι δύο με χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, με τον δεύτερο να είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού και Πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στις τελευταίες διοργανώσεις.Τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία είναι έτοιμη για την έκτη παρουσία της.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος-Σφυροβολία), Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ-Επί Κοντώ), Αναστάσιος Λατιφλλάρι (ΑΣ Κένταυρος-Σφαιροβολία), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου-35χλμ. Βάδην), Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Κηφισιάς-Σφαιροβολία), Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς-Μήκος), Χρήστος Φραντζεσκάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος-Σφυροβολία), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης-Δισκοβολία), Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς-Ύψος), Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος-Τριπλούν), Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός-35χλμ. Βάδην), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009-Επί κοντώ), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας-35χλμ. Βάδην), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ- 20χλμ. βάδην/35χλμ. Βάδην), Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων- Επί κοντώ), Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων-Σφυροβολία), Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης-Επί κοντώ), Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος-Ακοντισμός), Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας- 20χλμ. Βάδην).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.