Πάλι ανακοινώσεις για έργα στο ΕΑΚ Βόλου

Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου μένει μακριά από τη φυσική έδρα του για μία ακόμη χρονιά

Για γενναίο λίφτινγκ στο ΕΑΚ Βόλου κάνει λόγο ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για μία ακόμη φορά, που προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού 502.820,00 ευρώ, χωρίς ωστόσο να ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τι ακριβώς έχει γίνει όσον αφορά την υλοποίηση των προηγούμενων εξαγγελιών, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και δύο χρόνια.

Όλοι θυμούνται την 23η Ιουλίου 2018, όταν τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΑΚ, προκειμένου να τελεστεί ο αγιασμός για την έναρξη της τότε αγωνιστικής περιόδου, αδυνατώντας να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο λόγω… έργων.

Από εκεί και πέρα, τον Απρίλιο του 2019 δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για τη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου είχαν εξασφαλιστεί  πόροι ύψους 250 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και επιπλέον 600 χιλιάδες ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», ενώ γινόταν λόγος για έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ.

Μπήκαν λοιπόν από τότε νέα πλαστικά καθίσματα; Αντικαταστάθηκαν παράθυρα και πόρτες με νέες αλουμινίου; Το ΕΑΚ Βόλου πάντως δεν χρησιμοποιείται για αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι για μία ακόμη χρονιά στο γήπεδο της Νεάπολης, μακριά από τη φυσική του έδρα.

Τώρα, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κάνει λόγο για υπογραφή σύμβασης στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Πολιτικής για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα στο της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να γίνουν φορείς της αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του τόπου και να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές για τη σωστή και οργανωμένη επιστημονικά και με σύγχρονα μέσα ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών γενικότερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρεται ότι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την ενίσχυση και ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής του Δήμου, προβαίνοντας στη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» και ειδικότερα για την βελτίωση των συνθηκών γύμνασης των χρηστών του γηπέδου ποδοσφαίρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου. Ετσι με τη σύμβαση αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου αναλαμβάνουν από κοινού την:

– προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα εμβαδού 9.000 τ.μ. και την

– προμήθεια και τοποθέτηση 1.250 τεμαχίων πλαστικών καθισμάτων…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.