Πανεύκολη πρόκριση για ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό

Φάση με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Αρη και τη βρήκε στο Πανθεσσαλικό, όπου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να επικρατήσει με 0-2 του ΝΠΣ Βόλος.

Ετσι πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος μετά και το 1-0 στην Τούμπα πριν τα Χριστούγεννα στον πρώτο αγώνα και θα έχει αντίπαλο στα προημιτελικά τον Πανσερραϊκό.

Ο Ανχελ Λόπεθ έδωσε την ευκαιρία σε δυο νεοαποκτηθέντες να κάνουν ντεμπούτο, στον τερματοφύλακα Κόβατς ως βασικό και στον κεντρικό αμυντικό Ράσιτς ως αλλαγή, έχοντας κάνει μία προπόνηση.

Γενικώς ο ΝΠΣ Βόλος με 40% κατοχή και 4 τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς έναντι 10 του αντιπάλου του δεν φάνηκε επιθετικά. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 67’. Τότε το πλασέ του Κόμπα απέκρουσε σε κόρνερ ο ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Το ματς το έκανε ο ΠΑΟΚ εύκολο από την αρχή, μπαίνοντας πιο δυνατά και σκοράροντας νωρίς, στο 17’, με ένα απαράμιλλης ομορφιάς γκολ του Κωνσταντέλια. Ο Βολιώτης «μάγος» κουβάλησε την μπάλα κάτω από το κέντρο ανενόχλητος και φτάνοντας λίγο έξω από την περιοχή μετά από αλλαγή κατεύθυνσης με ένα τεχνικό σουτ από θέση μέσα αριστερά την έστειλε στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ, πετυχαίνοντας ένα γκολ-αριστούργημα.

Ετσι έγινε το 0-1, για να κλειδώσει ο ΠΑΟΚ τη νίκη και την πρόκριση στο 73’. Ο Σάστρε έβγαλε με γύρισμα από τα δεξιά φάτσα με το γκολ τον Κωνσταντέλια, αυτός σούταρε, για να σώσει το 0-2 αρχικά ο Καλογερόπουλος, αλλά η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ, που σκόραρε με συρτό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να διώξει λίγο πριν τη γραμμή ο Ασλανίδης.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο περίμεναν να τελειώσει το ματς.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (62’ Ράσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71’ Λούνα), Τρουιγέ (81’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (62’ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (46’ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (71’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (71’ Τάισον), Μπράντον (78’ Τζίμας).

απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.