Πανηγύρισε την παραμονή με μεγάλο διπλό στα Γρεβενά η Νίκη

Επικράτησε με 70-73 του Πρωτέα και έκανε το 2-0 στα πλέι άουτ

Μεγάλο διπλό παραμονής σημείωσε η Νίκη στα Γρεβενά, επικρατώντας μαζί με τα ματς της κανονικής σεζόν για τέταρτη φορά φέτος του Πρωτέα με 70-73  σε παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και με τρίποντο του Κουτίνα στο ένα δευτερόλεπτο, με τον αρχηγό να δείχνει και την πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς τη μεγάλη του προσωπικότητα.

Με τη σημερινή επιτυχία η ομάδα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη έκανε το 2-0 στα πλέι άουτ και πανηγύρισε τη σωτηρία της, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τον στόχο που είχε θέσει, έχοντας πλέον κερδίσει τη θέση της και στην πολύ απαιτητική National League 1 της νέας σεζόν.

Η Νίκη παρόλο που βρέθηκε πίσω με 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και με 39-34 στο ημίχρονο, έκανε φοβερό τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 11-23 έφτασε στο 30′ στο υπέρ της 50-57.

Στην 4η περίοδο οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και κατόρθωσαν στα 2.19′ πριν τη λήξη, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο κλειστό και με πολλούς όρθιους Νικιώτες φιλάθλους πίσω από τη μία μπασκέτα, να περάσουν μπροστά με 69-66. Ωστόσο στο υπολειπόμενο διάστημα η Νίκη δέχθηκε μόλις έναν πόντο και έβαλε επτά, φτάνοντας στον θρίαμβο.

Ο Γρούδος ισοφάρισε στα 14” με 1/2 βολές σε 70-70, αλλά ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης σχεδίασε μία επίθεση να πάρει την μπάλα στο κέντρο ο Κουτίνας και να έχει επιλογές καλών σουτέρ στα πλάγια. Ωστόσο, δείχνοντας την ηγετική του φυσιογνωμία, ενώ η μπάλα όχι απλώς έκαιγε, αλλά … ζεματούσε, με ένα step back ξεμαρκαρίστηκε και από τα οκτώ μέτρα το … κόλλησε στο αντίπαλο καλάθι, πετυχαίνοντας το τρίποντο της μεγάλης νίκης στο 1”.

Γενικότερα ο Κουτίνας, επειδή σε όλο το υπόλοιπο ματς είχε προσαρμοστεί η αντίπαλη άμυνα πάνω του, διάβαζε σωστά τις φάσεις και αξιοποιούσε σωστά τους συμπαίκτες του, αλλά ήταν αυτός που έβαλε το καθοριστικό καλάθι ή αλλιώς το καλάθι της χρονιάς, όντας για μία ακόμη φορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους.

Δεκάλεπτα: 20-19, 39-34, 50-57, 70-73

Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης-Κλωνάρας): Κατηρτζίδης 13, Κλωνάρας 12, Ασλανίδης, Μαχαιριανάκης 12 (1), Καναβός 8 (1), Πέντιτς 13(1),  Αναστασόπουλος 6 (2), Γρούδος 6 (1).

Νίκη Βόλου (Γκουγκουτούδης): Κουτίνας 17 (3), Κρίπσι 9, Βρέττας 9 (2), Κωστούλας 11 (1), Γυφτάκης 9 (1), Βλαχογιάννης 13 (1), Στύλας, Μπουντούρης 3, Οικονομίδης, Σουκερας 2, Μισαηλίδης.

Ασφυκτικά γεμάτο το κλειστό των Γρεβενών

Χρήστος Θανασούλης

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.