Παρεκκλήσι στη μνήμη του Λουκά Μπάρλου στην Αγιά Σοφιά στην παλιά σκεπαστή

Κάθε γωνιά της Αγιά Σοφιάς θα ξεχειλίζει ιστορία, μνήμες και θύμησες του παρελθόντος. Το Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού, που κατασκευάζεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα τιμά πρώτα απ’ όλα το παρελθόν, μέσα από όσα έζησε αυτή η ομάδα, που στη διάρκεια αυτής της λαμπρής πορείας 96 χρόνων, είχε κατά καιρούς μεγάλους ηγέτες. Ένας από αυτούς και ο Λουκάς Μπάρλος, για τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει πέρυσι: «Σαράντα χρόνια μετά το έργο του Λουκά Μπάρλου θα τιμάται καθημερινά μέσα στο χώρο στον οποίο μεγαλούργησε, μέσα στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο παρεκκλήσι του Οσίου Λουκά, που θα υπάρχει μέσα στην Αγιά Σοφιά, δίπλα στα αποδυτήρια της ομάδας μας, το κερί της ιστορικής μνήμης και του παντοτινού και έμπρακτου σεβασμού θα είναι πάντα αναμμένο»!

Όπως θυμόμαστε από την παρουσίαση, οι πρώτες σκέψεις τότε, ήταν το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στον χώρο όπου οι ποδοσφαιριστές θα ετοιμάζονταν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει το παρεκκλήσι να βρίσκεται τελικά στο κτίριο που θα κατασκευαστεί μπροστά από την παλιά Σκεπαστή.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε για δύο πολύ βασικούς και σημαντικούς λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με την ευκολία και άνεση πρόσβασης που θα υπάρχει στο συγκεκριμένο κτίριο για όλον τον κόσμο όπου θα μπορεί σε καθημερινή βάση να πηγαίνει στο εκκλησάκι και να ανάβει ένα κεράκι.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αν αυτό βρισκόταν στους χώρους κοντά στα αποδυτήρια, όπου η πρόσβαση δεν θα ήταν το ίδιο εύκολη, δε θα μπορούσε ο απλός κόσμος, όποτε θέλει να το επισκέπτεται. Επομένως, το εκκλησάκι θα βρίσκεται εν τέλει στο κτίριο με τα δυο μουσεία και θα υπάρχει μεγάλη άνεση πρόσβασης για όλον τον κόσμο και σε καθημερινή βάση.

Επίσης, υπάρχει η σκέψη, στο παρεκκλήσι του Οσίου Λουκά να γίνονται δεξιώσεις όπως γάμοι και βαφτίσια. Και στον ίδιο χώρο που θα διαμορφωθεί, θα υπάρχει και η ειδική αίθουσα – εστιατόριο που θα είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει αμέσως μετά αυτές τις δεξιώσεις. Το καλύτερο απ’ όλα; Αυτή η αίθουσα θα έχει πανοραμική θέα προς το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς. Και όπως μπορεί να φανταστεί ο καθ’ ένας, το θέαμα θα είναι μοναδικό…

πηγή: aek365.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.