Παρίσι 2024: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τους θεατές στην Τελετή Εναρξης

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα-Καστέρα, δήλωσε σήμερα (12/4) στο «Franceinfo», ότι ο αριθμός των θεατών στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, «βελτιώνεται». Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη, υπολογίζεται ότι η Τελετή Εναρξης στις όχθες του Σηκουάνα, θα διεξαχθεί με την παρουσία περίπου 600.000 θεατών, εκ των οποίων οι 500.000 δεν θα πληρώσουν εισιτήριο.

«Συνεχίζονται οι εργασίες με το αρχηγείο της αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν και την δήμαρχο των Παρισίων, Αν Ινταλγκό, προκειμένου να γίνει με σωστό τρόπο η τοποθέτηση των ψηλών κρηπιδωμάτων. Ωστόσο, θα υπάρξουν, σε κάθε περίπτωση, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτήν την παρέλαση αθλητών στα έξι χιλιόμετρα του Σηκουάνα», είπε χαρακτηριστικά η Ουντέα-Καστέρα.<

Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Εναρξης, Τομας Τζόλι, πρόκειται να «παρουσιάσει στοιχεία της δουλειάς του στην ΔΟΕ» και ότι αυτό θα επέτρεπε «στην συνέχεια να βελτιωθεί η ασφαλέστερη διάσταση».

Από το περασμένο φθινόπωρο, αρκετές πηγές, αστυνομικές και πολιτικές, εξήγησαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι ο αριθμός των 500.000 θεατών συζητήθηκε και θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω, δεδομένης της πολυπλοκότητας της διασφάλισης αυτού του πρωτοφανούς γεγονότος σε εξωτερικούς χώρους και στις όχθες ενός ποταμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.