Παρουσίαση των 12 t-shirts του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Πιστοποιήθηκαν οι διαδρομές από την AIMS

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου θα γίνει το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου, και είναι ο πρώτος αγώνας όλων των εποχών στη Μαγνησία που θα πραγματοποιηθεί σε επίσημα μετρημένη διαδρομή.
Η μέτρηση έγινε στις 10 Μαρτίου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics (πρώην IAAF) και AIMS που ισχύουν και για τον ΣΕΓΑΣ, με τη μοναδική εγκεκριμένη μεθοδολογία. Η μέτρηση διεξήχθη από τον διεθνή μετρητή Α’ WA/AIMS Γιώργο Δούση. Το επίσημο πιστοποιητικό εκδόθηκε από τις WA/AIMS μετά τη σύνταξη της σχετικής αναφοράς του μετρητή, και παραδόθηκε στη διοργάνωση. Θα έχει όπως προβλέπεται ισχύ πέντε ετών (έως 31.12.2026), εφόσον οι διαδρομές που μετρήθηκαν παραμείνουν οι ίδιες, ειδάλλως, σε περίπτωση αλλαγών, θα πρέπει να επαναμετρηθούν.

Συνεπώς οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου, ενώ κάθε αθλητής θα μπορεί να διεκδικεί να πιάσει το όριο πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ή έναν καλό χρόνο που θα τον κατατάσσει στο μπλοκ που του αναλογεί σε σημαντικούς αγώνες όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.
Η χιονόπτωση που άρχισε κατά τη διάρκεια του καλιμπραρίσματος ευτυχώς σταμάτησε γρήγορα, έτσι η πολύωρη διαδικασία έγινε χωρίς επιπλέον δυσκολία πλην του κρύου και του αέρα. Η διοργάνωση ευχαριστεί τον μετρητή κ. Γιώργο Δούση, τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την Τροχαία Βόλου, την Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, τους χορηγούς, τους εθελοντές, που κάθε ένας από τον τομέα του θα συμβάλει στην έκβαση της μεγάλης διοργάνωσης που θα γίνει στις 27 Μαρτίου.
Το ποδήλατο στον μετρητή προσέφερε το κατάστημα του Σαράντη Αραμπατζή. Συνοδός του μετρητή με ποδήλατο ήταν ο Κώστας Παλάντζας. Όχημα διέθεσε όταν χρειάστηκε η Λίνα Παπακυριαζή. Οι αρχές, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου, κάλυψαν κάθε διαδικασία που χρειάστηκε όλες αυτές τις ημέρες.
Το πλήρες αρχείο 40 σελίδων της μέτρησης, μπορείτε να το δείτε εδώ : https://voloshalfmarathon.gr/wp-cont…/…/2022/03/volos-hm.pdf
Τα πιστοποιητικά εδώ: https://www.facebook.com/sdyvolou/posts/5125120080864432


Η τελική διαδρομή όπως πιστοποιήθηκε, είναι η εξής :

Για τον Δρόμο 5 χιλιομέτρων:
Εκκίνηση στην παραλία Βόλου μπροστά στο Πανεπιστήμιο.

Πορεία από την Αργοναυτών ως τον κόμβο Τελωνείου και επιστροφή προς τον Βόλο μέσω της παραλιακής οδού Δημητριάδος και της οδού Ιάσονος.

Μόλις οι αθλητές φτάσουν τέρμα Ιάσονος στο ύψος του Πανεπιστημίου, ανεβαίνουν στην οδό Δημητριάδος και κατευθύνονται ξανά προς τον κόμβο Τελωνείου (ως εδώ είναι τα 4 πρώτα χιλιόμετρα).

Στον κόμβο Τελωνείου στρίβουν παραλιακά στην οδό Αργοναυτών και κατευθύνονται παραλιακά ως το Πανεπιστήμιο όπου είναι ο τερματισμός.

Για τον Ημιμαραθώνιο:

Τα 4 πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα, είναι τα ίδια με τα 4 πρώτα του Δρόμου 5 χιλιομέτρων που αναφέρονται παραπάνω.

Τα επόμενα 16.100 μέτρα θα γίνουν 8.050 + 8.050 από Βόλο προς Αλυκές με επιστροφή ως εξής:

Τα πρώτα 8.050 μέτρα στη διαδρομή: Δημητριάδος – Κόμβος Τελωνείου – Οδός Πυράσσου μέχρι την οδό Μητρ.Γρηγορίου – Οδός Μητρ.Γρηγορίου – Οδός Ναυαρχ.Βότση – Οδός Ελασσόνος – Οδός Λαχανά – Οδός Αλμυρού – Οδός Αρ.Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ – Οδός Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο – Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια-Αλυκές- με σημείο αναστροφής λίγο μετά το πάρκιγκ Αλυκών, και πιο συγκεκριμένα την οδό Λε Μαν 41.

Κατόπιν οι δρομείς κάνουν την ίδια διαδρομή επιστρέφοντας.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο, μετά τον κόμβο Τελωνείου, οι αθλητές διασχίζουν μέχρι να τερματίσουν την οδό Αργοναυτών.

Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα προσφέρει δωρεάν σε κάθε συμμετέχοντα και στους δύο αγώνες τεχνικό t-shirt μάρκας Luanvi βάρους 90 γραμμαρίων, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντί για ενός σχεδίου, τα t-shirts θα δίνονται σε 12 διαφορετικά σχέδια (εικόνα πάνω).

Στις επόμενες ημέρες θα γίνει η παρουσίαση των μεταλλίων, των επάθλων, και των τεχνικών οδηγιών.

Οι εγγραφές γίνονται στο μόνιμο λινκ στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)» https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/
Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι εγγραφές θα κλείσουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Όσες εγγραφές δεν θαέχουν πληρωθεί ως το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα διαγραφούν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0

Τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων, στον οποίο δεν χρειάζεται να γίνονται εγγραφές.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την κομβική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου, με κατώτερο ποσό τα 1.500 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.