Παύλος Μαρινάκης: «Κατανοούμε την οργή των φιλάθλων, αλλά…»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε σε ερωτήσεις, σχετικά με την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, σχετικά με συλλήψεις ατόμων γύρω από την οπαδική βία, όπως και για τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, αλλά και το πρόβλημα που θα έχουν οι ΠΑΕ που δεν θα έχουν βάλει τις απαραίτητες κάμερες στα γήπεδά τους.

«Μετά τα επεισόδια οπαδικής βίας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας είχαν δώσει την εντύπως ότι επίκεινται συλλήψεις. Έχει περάσει αρκετός καιρός και έως τώρα δεν έχουμε συλλήψεις υψηλά ιστάμενων στο οπαδικό κίνημα», ήταν η τοποθέτηση-ερώτηση δημοσιογράφου, με τον Παύλο Μαρινάκη να αναφέρει:

«Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα κάνει η δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μια σημαντική συνάντηση. Είναι μια διαδικασία εν εξελίξει και αφορά τη δικαστική εξουσία και τις αρμόδιες Αρχές. Περιμένουμε τα πρώτα πορίσματα και δεν μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε καθυστέρηση, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι. Οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους όπως προβλέπεται. Η προδικαστική διαδικασία, οι έρευνες έχουν κάποιους χρόνους. Ας δούμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα και είμαστε εδώ, για να το αξιολογήσουμε».

Σε ερώτηση, για το εάν θα συνεχιστεί το καθεστώς των αγώνων χωρίς οπαδούς: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αγώνες να γίνονται με ανοικτά γήπεδα αλλά με κανόνες, που θεσπίζονται και ψηφίζονται. Όλα όσα είχαμε πει πριν από περίπου ένα μήνα υλοποιούνται και σημασία έχει να τα δούμε και στην πράξη. Εμείς, προφανώς, θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να είναι στην ώρα τους.

Ας προχωρήσει αυτή η διαδικασία να γίνουν όλα αυτά νόμος του κράτους και θα ανακοινώσουμε και τις αποφάσεις μας. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν πήγε χαμένο. Κατανοούμε πλήρως την οργή των φιλάθλων που έμειναν εκτός γηπέδων, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. Τη συντριπτική πλειονότητα. Η κυβέρνηση υλοποίησε τις αποφάσεις της σε αυτό το διάστημα. Προχωρά με πολύ γρήγορο ρυθμό σε μια σειρά σημαντικών μέτρων, που θα οδηγήσουν σε διενέργεια αγώνων με φιλάθλους, σε ασφαλείς συνθήκες, σε γήπεδα τα οποία θα είναι ικανά να φιλοξενήσουν αγώνες, θα τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας και θα υπάρχει ένα πειθαρχικό πλαίσιο που ψηφίζεται και θα προστατεύει τις ομάδες και τους φιλάθλους και συνολικά τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Ερωτηθείς τι θα γίνει, εάν μετά το τέλος του διαστήματος που είχε ορίσει η Κυβέρνηση για τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, δεν έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων όλες οι ομάδες: «Ας δούμε τι θα γίνει εκείνη τη στιγμή. Να έχει ψηφιστεί και το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου αθλητισμού. Σίγουρα, η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να τιμωρήσει συλλήβδην τις ομάδες. Και τα μέτρα που ελήφθησαν, δεν είχαν τιμωρητικό χαρακτήρα. Εμείς, θέλουμε να προστατεύσουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Για το εάν θα έχουν πρόβλημα οι ΠΑΕ που δεν έχουν βάλει κάμερες: «Αυτή είναι η φιλοσοφία του πλαισίου να υπάρχουν οριζόντιες κυρώσεις, όταν δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Όλα όσα δεν γίνονται θα τιμωρούνται με την δημόσια διαπίστωση από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό θα ελέγχεται πριν από κάθε παιχνίδι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.