Πέφτει η αυλαία με ντέρμπι στην Basket League

Φινάλε στην φετινή Basket League σήμερα με τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός να δεσπόζει στο πρόγραμμα. Το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ ότι και να γίνει, βρίσκεται στον «τρφύλλι» το οποίο θα φιλοξενηθεί στο αθηναϊκό ντέρμπι από την ΑΕΚ.Η Ένωση από την άλλη έχει «κλειδώσει» την τέταρτη θέση.

Στη δεύτερη θέση, για πρώτη φορά στην Ιστορία του, βρίσκεται το Λαύριο, το οποίο θα υποδεχθεί τη Λάρισα, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια».

Ο τρίτος της κατάταξης Προμηθέας θα δοκιμαστεί στο Ιβανώφειο, απέναντι στον Ηρακλή, που παλεύει για το πλασάρισμά του στην οκτάδα, ενώ την ίδια στιγμή ο πέμπτος ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο, κόντρα στο Μεσολόγγι.

Το έκτο Περιστέρι θα φιλοξενήσει τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν πάση θυσία το «διπλό» που θα τους χαρίσει την όγδοη θέση και τη συνέχεια τους στο πρωτάθλημα. Η 22η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την πιο δυνατή αναμέτρηση στη μάχη για τα πλέι οφ, μεταξύ του Ιωνικού και του Κολοσσού, καθώς και για τις δύο ομάδες η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι στα πλέι οφ προκρίνονται οι οκτώ πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και στον πρώτο γύρο τα ζευγάρια είναι 1-8, 2-4, 3-6, 4-5. Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες (best of three).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League (Τζάμπολ σε όλα τα παιχνίδια στις 20:00):

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Λαύριο – Λάρισα

Ηρακλής – Προμηθέας

Μεσολόγγι – ΠΑΟΚ

Ιωνικός BC – Κολοσσός

Περιστέρι – Άρης

 

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 40

Λαύριο 37

Προμηθέας 36

ΑΕΚ 35

ΠΑΟΚ 33

Περιστέρι 31

Κολοσσός 29

Άρης 28

Ιωνικός 28

Ηρακλής 28

Λάρισα 27

Μεσολόγγι 26

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.