Πιθανή η μετάθεση της φάσης των 16 του Κυπέλλου για τον Ιανουάριο

Προβληματισμός υπάρχει στην ΕΠΟ αναφορικά με τις ημερομηνίες έναρξης της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Σύμφωνα με τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα τα οκτώ παιχνίδια είναι να διεξαχθούν το τριήμερο 5 με 7 Δεκεμβρίου και οι ρεβάνς τη δεύτερη εβδομάδα του 2024, από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Το διήμερο όμως 6-7 Δεκεμβρίου είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και μάλλον αδύνατο να πάρει το «πράσινο φως» από την Αστυνομία. Στις 6/12 είναι η 15η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα. Την επόμενη μέρα ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Αθήνα με αποστολή 300 ατόμων. Η πρωτεύουσα θα είναι λοιπόν «φρούριο» και η αστυνομία δεν θέλει να έχει και ποδοσφαιρικούς αγώνες στον σχεδιασμό της.

Απομένει λοιπόν η Τρίτη 5/12 αλλά με ευρωπαϊκό παιχνίδι και ματς πρωταθλήματος στην πλάτη τους οι ομάδες αποκλείεται να δεχθούν να αγωνιστούν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Ειδικά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που έχουν απαιτητικές αναμετρήσεις για το Κύπελλο (οι δύο πρώτοι μεταξύ τους και η Ένωση με τον Άρη).

Είναι λοιπόν πιθανή η έναρξη της φάσης των «16» του Κυπέλλου να πάρει τελικά παράταση για την επόμενη χρονιά (2024).

Θυμίζουμε τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

ΟΦΗ-Κηφισιά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ- ΝΠΣ Βόλος

ΑΕΚ-Άρης

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός

Λεβαδειακός ή Λαμία-Νίκη Βόλου

Παναιτωλικός-Athens Kallithea FC

ΑΕΛ-Γιούχτας ή Ατρόμητος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.