Πιτίνο: «Πρέπει να κάνουμε μεγάλο ματς για να νικήσουμε εκτός την Φενέρ»

Δεν «μάσησε τα λόγια του» ο Ρίκ Πιτίνο ενόψει του αυριανού (8/02, 19:45) αγώνα του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο προπονητής των «πρασίνων» λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής παραδέχθηκε ότι για να μπορέσει η ελληνική ομάδα να φύγει με το «διπλό» από τη γειτονική χώρα θα πρέπει να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο Τζέιμς Γκιστ θα είναι ετοιμοπόλεμος κι ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ βρίσκεται στη διαδικασία επανένταξης στις προπονήσεις.

«Η Φενέρμπαχτσε διαθέτει εξαιρετική ομάδα. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague, τον Σλούκα. Πρόκειται για ένα σύνολο με εμπειρία και γι αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Για να νικήσουμε στην έδρα της θα πρέπει σε όλους τους τομείς να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει στην τακτική μας και πρέπει να την ακολουθήσουμε σε άμυνα και επίθεση», επισήμανε ο Αμερικανός τεχνικός, ο οποίος στάθηκε και στην απουσία του Βέσελι:

«Οι μεγάλες ομάδες στηρίζονται σε πολλούς παίκτες και όχι σε έναν που μπορεί να λείψει από κάποιο ματς. Η Φενέρ έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο, που μπορεί να καλύψουν τα κενά.

Εάν έλλειπε από εμάς ο Καλάθης θα ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Η απώλεια του Βέσελι δεν αλλάζει τακτικά την Φενέρ, διότι διαθέτει πολλές λύσεις και μπορεί να καλύψει τα κενά»

Όσον αφορά τον Γκιστ είπε: «Ο Γκιστ (είχε τενονοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα) είναι καλά, θα παίξει. Ο Λάνγκφορντ απέχει μία εβδομάδα από την προπόνηση. Δουλεύουμε πολύ με τον Αντετοκούνμπο στο σουτ και είμαι σίγουρος πως θα τον βελτιώσουμε.

Δουλεύει σκληρά και θα πάρει καιρό για το σουτ. Ξέρω όμως ότι μπορώ να τον κάνω καλύτερο σουτέρ και να τον βελτιώσω».

Όσον αφορά τον Λάνγκφορντ, όπως αποκάλυψε ο Πιτίνο βρίσκεται σε διαδικασία επανένταξης καθώς κάνει ασκήσεις με κίνηση. Δεν απέκλεισε, μάλιστα. το ενδεχόμενο να μπει στις προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.