Ποινές «μαμούθ» για σκάνδαλο στημένων αγώνων!

Απίστευτο σκάνδαλο στημένων αγώνων κλονίζει το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας, με τα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας να επιβάλλει ποινές «μαμούθ» στην πρωταθλήτρια του 2022 Σαχτιόρ και στην Ενερτζέτικ (βρισκόταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα) για τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια των οποίων τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν είτε από παράνομο στοιχηματισμό, είτε από δωροδοκίες προσώπων.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία της Λευκορωσίας αφαίρεσε απ’ τη Σαχτιόρ το τίτλο που κατέκτησε το 2022 (στο πρωτάθλημα, λειτουργούν με χειμερινό καλεντάρι και τα ματς ολοκληρώνονται κάθε Δεκέμβριο), την απέκλεισε απ’ τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν και της επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 30 βαθμών απ’ το πρωτάθλημα του 2023 και 20 βαθμών απ’ αυτό του 2024!

Η δε Ενερτζέτικ τιμωρήθηκε με αφαίρεση της ευρωπαϊκής θέσης στα προκριματικά του Europa Conference League, αφαίρεση 20 βαθμών στο «τρέχον» πρωτάθλημα και 10 βαθμών από το επόμενο.

Απ’ τις ποινές της ομοσπονδίας της Λευκορωσίας δεν… γλίτωσε ούτε η Μπελσίνα, απ’ την οποία αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί  απ’ την φετινή σεζόν και 5 βαθμών από την επόμενη, διότι φαίνεται πως εμπλέκεται σε χρηματισμό.

Μεγάλες ποινές είτε με δια βίου αποκλεισμό, είτε με πολύ υψηλά πρόστιμα, επιβλήθηκαν και στα πρόσωπα, παίκτες και παράγοντες για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.