Πολιτόπουλος: Δε ζήτησα και τον Μέσι, για να αποδεχτώ την πρόταση Τσιμπανάκου

Οι κ.κ. Πολιτόπουλος και Παπακωνσταντίνου
Εν μέρει ευχαριστημένος δήλωσε ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου από τα εισιτήρια διαρκείας

Με αρκετή δόση χιούμορ ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευθύμης Πολιτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου και παρουσιάστηκε, τόνισε ότι δεν έβαλε ως όρο να έρθει ο Μέσι, για να πει το “ναι” στην πρόταση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ενώ αυτό που επισήμανε ήταν ότι στόχος της ομάδας είναι η άνοδος με ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Λόγω μακράς φιλίας με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο – δεν έχουμε την ίδια ηλικία προφανώς – μου παρουσίασε εδώ και τρεις μήνες το θέμα της ομάδος, το οποίο με ενδιέφερε. Μου άρεσε που μου είπε τη φράση ότι θέλει να θωρακίσω την ομάδα, όπως τη θωράκιζα ως center back στις ομάδες που έπαιζα. Αυτή ήταν μία ωραία ατάκα και είπαμε να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι μία ιστορική ομάδα. Δεν ξέρω αν θυμάστε τον Βασίλη Μποτίνο, που είχε τέτοιο επιτόπιο άλμα, που ένα σημείο του σώματός του έφτανε στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά ήταν ο Τάκης Συνετόπουλος που τον πρόλαβα,  ο Βασίλης Καραΐσκος, ο Μπόντα.

Εγώ κατάγομαι από την Πάτρα. Άρα η πρώτη μου αγάπη ήταν η Παναχαϊκή. Αυτό θα συμπληρωθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είχα σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήμουν πρόεδρος στα λατομεία Μαρκοπούλου για 10 χρόνια και είχαμε την ΠΑΕ Μάρκο, που ήταν υπόδειγμα τη δεκαετία 2000-10. Πρόεδρος τότε ήταν ο Γιάννης Μαλέας.

Όσα μου είχε παρουσιάσει ο κύριος Τσιμπανάκος μου άρεσαν, είπα να βγω και λίγο από τη ναφθαλίνη και να αποκτήσω κάποιο ερέθισμα και έτσι είμαι εδώ μπροστά σας. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι και αυτό που λέω αφορά τον κόσμο. Η ομάδα είναι καθ’ όλα έτοιμη,  για να μπούμε στο μαραθώνιο της Football League».

Για τον στόχο της ομάδας:

«Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος με ποιοτικό ποδόσφαιρο και ευ αγωνίζεσθαι. Ο αντίπαλος μας είναι η ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, να γυρίσει η ομάδα εκεί που ήταν».

Για το γήπεδο της Νεάπολης:

«Έχουμε έδρα το γήπεδο της Νεάπολης και προπονητικό κέντρο στο Βελεστίνο, το οποίο εξοπλίζεται συνεχώς. Και το δεύτερο γήπεδο θα ολοκληρωθεί και θα είναι “σαλόνι”».

Για το αν θα βρίσκεται συχνά στον Βόλο:

«Και βέβαια.  Όλες οι παραθαλάσσιες πόλεις, μιας και είμαι ο Πατρινός, είναι αγαπητές.  Έχω φίλους και συγγενείς στο Βόλο».

Για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος με τον Ασπρόπυργο:

«Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, πάμε για την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο:

«Αυτό που είπα και πριν, αντίπαλος είναι η ιστορία. Με βήματα σταθερά και αργά. Να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι. Έχουμε και καλή Κ17 και σιγά-σιγά θα έρχονται και παιδιά από τον Βόλο. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα και θα κριθούμε από αυτό».

Για τις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου:

«Ο ρόλος έχει απαιτήσεις, όπως πήγαινε-έλα, διαδικασίες, όργανα, ΕΠΟ.  Όλα αυτά δεν είναι και τόσο εύκολα».

Για το αν έβαλε κάποιον όρο στον κ. Τσιμπανάκο, για να απαντήσει θετικά στην πρότασή του: 

«Δεν του είπα ”θέλω τον Μέσι, για να δεχτώ. Προσωπικά εμένα μου αρέσει ο Εμπαπέ,  αυτό το Γαλλάκι που καλπάζει, όπως κάλπαζε ο Δαβουρλής τη δεκαετία του ‘60. Με τον Ευριπίδη τα βάλαμε κάτω και συμφωνήσαμε. Δε θα γίνουμε Μπαρτσελόνα.  Θα γίνουμε αυτό που πρέπει να γίνουμε. Σκοπός είναι να παίζουμε ωραία μπάλα και να το κάνουμε λίγο πιο ευχάριστο:  όχι βία, όχι τσακωμοί, όχι βωμολοχίες. Η μπάλα είναι διασκέδαση».

Για το αν φοβάται μήπως το γήπεδο της Νεάπολης αποδειχθεί μικρό:

«Μακάρι. Αν έχουμε καλή πορεία, θα βρούμε λύση. Να φτάσουμε να παίξουμε στο ΟΑΚΑ; Ο Αθηναϊκός έπαιξε στο κύπελλο Κυπελλούχων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το περίμενε κανείς  πότε ότι ο Αθηναϊκός θα παίξει δύο ματς με τη Μάντσεστερ στα ίσα και θα χάσει στο δεύτερο στην παράταση;  Όλα γίνονται. Ζητούμε από τον κόσμο, και τους οπαδούς και τους φιλάθλους, να μας βοηθήσουν. Εμείς θα φανούμε αντάξιοι».

 

Παπακωνσταντίνου: Εν μέρει ευχαριστημένοι με τα διαρκείας

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, που τόνισε τα εξής:

«Η ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά και έχουμε στόχο να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Από κει και πέρα θα κάνουμε ταμείο στο τέλος.  Όσον αφορά το γηπεδικό είμαστε καλυμμένοι.  Θα παίξουμε στο γήπεδο της Νεάπολης. Με τις μεταγραφές κάναμε το καλύτερο που  μπορούσαμε. Είναι μεταγραφές ουσίας, για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της.  Τα εισιτήρια διαρκείας προχωρούν καλά και εν μέρει είμαστε ευχαριστημένοι. Έπεται και συνέχεια».

Να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού Βόλου, Αλίκη Φωτιάδου, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι από δω και πέρα είναι διαδικαστικό το θέμα με τη Νεάπολη μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Ζέρβα και την κατάθεση της εγγυητικής μέσω τραπέζης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.