Πολύωρη συνάντηση Μποτσιβάλη-Ζιώγα

Ο προγραμματισμός μετά το ξεκαθάρισμα του διοικητικού μετώπου έχει ξεκινήσει για τα καλά στον Ολυμπιακό Βόλου. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το προπονητικό τιμ, επικεφαλής του οποίου θα είναι δεδομένα ο Μιχάλης Ζιώγας, ενώ τον βοηθό του θα αποτελέσει ο Κώστας Μπράτσος. Φυσικά, απομένει να μάθουμε τους συνεργάτες τους. Παράλληλα, θα γίνει γνωστή και η σύνθεση της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι λόγω της διαφωνίας Μποτσιβάλη-Τσιμπανάκου ο σχεδιασμός καθυστέρησε να ξεκινήσει και τώρα πρέπει να κλείνουν ταυτόχρονα και γρήγορα πολλά ανοικτά μέτωπα, όπως φυσικά πρωτίστως η συγκρότηση του ρόστερ, το προπονητικό κέντρο, η έδρα που θα αγωνιστεί η ομάδα και άλλα ζητήματα.

Δεδομένου ότι χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ελαφρώς, αφού, αν δεν υπήρχε το γνωστό θέμα για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση, κάποιες υποθέσεις θα είχαν τρέξει νωρίτερα, οι κ.κ. Μποτσιβάλης και Ζιώγας προσπαθούν να βάλουν μία σειρά στο αγωνιστικό κομμάτι και χθες Τετάρτη είχαν πολύωρη συνάντηση, για να συζητήσουν όλα όσα αφορούν τον Ολυμπιακό Βόλου της περιόδου 2017-18.

Φυσικά, για το τι αποφάσεις πάρθηκαν ή για το τι συμφωνήθηκε υπάρχει μία μυστικότητα, αλλά είναι βέβαιο ότι σιγά-σιγά τα πράγματα θα προχωρήσουν πάνω στο μοντέλο που πιστεύει ότι είναι σωστό ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, δηλαδή να επιλεγούν κυρίως παίκτες που είναι γνώστες της κατηγορίας και διακρίθηκαν σ’ αυτήν τα προηγούμενα χρόνια.

Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά από μακρά περίοδο που τα χέρια όλων ήταν δεμένα και γίνονταν δύο διαφορετικοί προγραμματισμοί από Μποτσιβάλη και Τσιμπανάκο, με τον καθένα να τονίζει ότι έχει κλείσει τους δικούς του ποδοσφαιριστές και προπονητές (χωρίς όμως αυτές οι συμφωνίες να μπορούν να ενεργοποιηθούν, αφού κανείς δεν ήξερε τι μέλλει γενέσθαι και με ποιον επικεφαλής θα πορευθεί η ομάδα), πλέον όλα μπαίνουν σε μία σειρά.

Το λεπτό σημείο ωστόσο είναι ότι δεν υπάρχει το περιθώριο χρόνου που θα ήθελαν στη διοίκηση κι έτσι οφείλουν να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, αφού χωρίς φυσικά να ευθύνεται γι’ αυτό ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, κάποια πράγματα πήγαν πίσω. Ασφαλώς, στον Ολυμπιακό Β. δεν ξεκινούν από το μηδέν, αφού, όπως έχει πει ο πρόεδρός του, υπάρχουν συμφωνίες με παίκτες και μία δεκάδα περίπου είναι κλεισμένη.

Ο προβληματισμός για αποστασιοποίηση μίας μερίδας φιλάθλων
Από κει και πέρα, αυτό που πρέπει να σημειωθεί ότι στην ερυθρόλευκη οικογένεια υπάρχει ένας προβληματισμός μήπως μία μερίδα φιλάθλων πάψει να είναι τόσο ζεστή με την ομάδα, αφού, όπως φάνηκε στη Γ.Σ., απαίτηση του κόσμου ήταν να δώσουν τα χέρια Μποτσιβάλης και Τσιμπανάκος, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατον λόγω της μεγάλης διαφοράς φιλοσοφίας που είχαν.

Όπως ειπώθηκε και από επώνυμους φιλάθλους στη Γ.Σ., είναι πολύ πιθανόν να αποστασιοποιηθούν και να μη βοηθήσουν, αν όλες οι δυνάμεις του Ολυμπιακού Β. δε συνενωθούν. Αυτή είναι δυστυχώς μία τάση που υπάρχει στον κόσμο των ερυθρόλευκων, αλλά ελπίζεται ότι η αγάπη για τον σύλλογο θα υπερισχύσει για μία ακόμη φορά και θα επικρατήσει η άποψη πως η βοήθεια δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά τον Ολυμπιακό Βόλου. Φυσικά, συσπειρωτικά αναμένεται να λειτουργήσει και η ύπαρξη του Βόλου ΝΠΣ, όπως φάνηκε και στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.