Κυπελλούχος με γκολ στο 96’ ο Παναθηναϊκός

Το γκολ του Βαγιαννίδη που έκρινε το ματς
Ο Βαγιαννίδης χάρισε το τρόπαιο στους πράσινους απέναντι στον Αρη

Ένα γκολ του Βαγιαννίδη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έκρινε τον κακό σε θέαμα τελικό του άδειου Πανθεσσαλικού, με τους πράσινους να επικρατούν του Άρη με 1-0 και κατακτούν το Κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την έξοδο στη Ευρώπη.

Ήταν μία αναμέτρηση με τρεις αποβολές, καθώς από τον Παναθηναϊκό αποβλήθηκε ο Κώτσιρας στο 51’ και από τον Άρη οι Νταρίντα και Ζουλ στο 65’ και το 71’.

Το πρώτο μέρος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του υποτονικό σε ένα άδειο Πανθεσσαλικό, με την πρώτη σοβαρή ευκαιρία να έρχεται στο 25’. Σ’ αυτό το λεπτό ο Λοντίγκιν έκανε μεγάλη απόκρουση και απεσόβησε το 0-1 σε κεφαλιά του Φαμπιανό μετά το φάουλ του Σουλεϊμάνοφ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε πέφτοντας ο Κουέστα στο 27’, αλλά και με διαδοχικά σουτ του Κώτσιρα και του Πέρεθ, που σταμάτησαν πάνω στους Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Στο 51’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Κώτσιρας πήρε για μαρκάρισμα στον Ζαμόρα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. είχε δει την πρώτη στο 36’) και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Ο Αρης εκμεταλλεύτηκε αμέσως αυτήν την εξέλιξη και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζαμόρα στο δίλεπτο 55’-56’: στην πρώτη περίπτωση ο Γεντβάι έδιωξε σε κόρνερ με προβολή το δυνατό σουτ του Ζαμόρα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο πρώτο δοκάρι και μέσα από τη μικρή περιοχή αστόχησε μετά το γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ.

Στο 59’ είχε σχετικά εύκολο έργο να μπλοκάρει χαμηλά ο Λοντίγκιν το σουτ του Μορόν σε μία ακόμη φάση για τον Αρη, ο οποίος στο 65’ έμεινε κι αυτός με δέκα παίκτες, αφού ο Νταρίντα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη (σ.σ. η πρώτη στο 15’) για φάουλ στον Αράο.

Το κακό δεν σταμάτησε εκεί για τους κιτρινόμαυρους, αφού στο 71’ για σκαριά στον Μπακασέτα αποβλήθηκε ο Ζουλ με απευθείας κόκκινη.

Ο Παναθηναϊκός φυσικά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 79’ το σουτ του Μπερνάρντ από θέση μέσα αριστερά της περιοχής πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Δύο μέτρα άουτ έφυγε το σουτ χωρίς ισορροπία μέσα από την περιοχή του Ιωαννίδη στο 81’ και πάνω από τα δοκάρια πέρασε το σουτ του Βαγιαννίδη, που δεν ανησύχησε τον Κουέστα, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει στο δυνατό συρτό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής στο 93’, καθώς κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έχουμε παράταση στο 96’ ο Βαγιαννίδης στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά με υπέροχο πλασέ στο απέναντι δεξί παραθυράκι έκανε το 1-0 και έκρινε τον αγώνα, με τη Φραπάρ αμέσως μετά τη σέντρα του Άρη να σφυρίζει τη λήξη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63’ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρσία (68’ Βερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.

Απόδοση:magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.