Πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024, Σλοβενία-Δανία 1-1 (video)

Ο Έρικσεν επέστρεψε σε Euro και πέτυχε γκολ
Οι Δανοί προηγήθηκαν με τον Έρικσεν στο 17’, αλλά οι Σλοβένοι ισοφάρισαν στο 77’ με γκολ του Γιάνζα

Πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024 στο ματς Σλοβενία-Δανία 1-1, αποτέλεσμα δίκαιο, αφού οι Δανοί προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος, που ήταν καλύτεροι με 1-0 με τον Έρικσεν στο 17’, αλλά οι Σλοβένοι στο δεύτερο 45λεπτο κυνήγησαν την ισοφάριση και την πέτυχαν στο 77’ με γκολ του Γιάνζα.
Η Δανία στο 17ο λεπτό αιφνιδίασε την Σλοβενία, εκτελώντας γρήγορα ένα πλάγιο, με την πάσα που έγινε μέσα στην περιοχή για τον Βιντ, να μοιράζεται υποδειγματικά με ένα τακουνάκι στον Έρικσεν, ο οποίος με τρομερή ψυχραιμία και με εκτέλεση φορ νίκησε τον Όμπλακ. Ακριβώς 1100 ημέρες μετά την κατάρρευσή του λόγω καρδιακού επεισοδίου στον αγώνα του προηγούμενου Euro με τη Φινλανδία, ο Έρικσεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της «MHPArena» της Στουτγκάρδης και σκόραρε, κατεβάζοντας με το στήθος και σουτάροντας, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος.
Η Σλοβενία ήταν πολύ πιο πιεστική στην επανάληψη και η δικαίωση ήρθε για την ομάδα του Κακ με το γκολ του Γιάνζα στο 77ο λεπτό με ωραίο αριστερό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο αιφνιδίασε τους πάντες, για να κάνει το τελικό 1-1. Δευτερόλεπτα πριν ο Σέσκο είχε δοκάρι, ενώ λίγο μετά την ισοφάριση ο Σπόραρ δεν μπόρεσε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση να κάνει την ολική ανατροπή για τους Σλοβένους.
Σλοβενία (Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσινικ, Μπιγιόλ, Ντρούγκσιτς, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (75′ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (90+5′ Μπρέκαλο), Σέσκο (90+5′ Κούρτιτς)
Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χόυλμαντ (89′ Ντιλέινι), Κρίστιανσεν, Έρικσεν, Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν).
Δείτε το βίντεο με τα highlights:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.