Πρώτο μετάλλιο της Eλλάδας στους Παράκτιους Μεσογειακούς

Ο Παπαδημητρίου στα δεξιά με τους άλλους δύο νικητές στο τρίαθλο

Με το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα από τον Νικόλα Παπαδημητρίου στο Triathle Ανδρών άνοιξε η αυλαία των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 23».

Ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμά του και μετά τη μεγάλη του επιτυχία δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Δεν περίμενα να έχω τόση σταθερότητα στην σκοποβολή, λόγω του δυνατού αέρα, αλλά αφού τα κατάφερα στις βολές μπόρεσα να βγάλω καλά και τα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα».

Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι γιος του παλαίμαχου πρωταθλητή Ελλάδας στη σφύρα, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του γιού του.

Στο πολύ θεαματικό άθλημα του Triathle πρωταγωνίστησε ο Ιταλός Εμανουέλε Τρομπόνι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Triathle Ανδρών.

Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πορτογάλος Ντουάρτε Ταλέιγκο με χρόνο 17:31.6 (διαφορά +15.0 δευτερόλεπτα από τον νικητή), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαδημητρίου με χρόνο 17:36.2 (+19.6), εγκαινιάζοντας την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στη διοργάνωση.

Με το εθνόσημο αγωνίστηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Δραζίνος και ο Φίλιππος Σεχίδης, οι οποίοι όμως υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν στον 3ο γύρο. Στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά 16 αθλητές από οκτώ χώρες (Κύπρος, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Το Triathle περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του θεσμού. Τα τρία αγωνίσματα του Triathle, το οποίο αποτελεί παρακλάδι του Μοντέρνου Πεντάθλου, είναι τρέξιμο, κολύμβηση και σκοποβολή.

Τα αγωνίσματα του Triathle ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (10/09) με τη Μικτή Σκυταλοδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος 14 μικτά ζευγάρια αθλητών/αθλητριών από έξι χώρες (Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.