Σαϊτιώτης: Καταπληκτικές οι χρονιές μου σε Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Σαϊτιώτης, μίλησε στο thesspress.gr για την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αντιμετώπισες ποτέ πόλεμο σαν ποδοσφαιριστής;

«Πόλεμο ακριβώς δεν αντιμετώπισα αλλά με ψιλό-απείλησαν με τον τρόπο τους, τη χρονιά του 2003 όταν πήγα στην Skoda Ξάνθη. Είχα κλείσει πενταετές συμβόλαιο, αλλά η ατυχία μου χτύπησε τρεις φορές την πόρτα και έκανα σε έξι μήνες τρία χειρουργεία. Το 2004 ζήτησα από την ομάδα μου να πάω δανεικός κάπου, για να πάρω παιχνίδια και να ξαναπαίξω, μέχρι να συνέλθω. Είχα πάει ένα χρόνο Ολυμπιακό Βόλου και τον επόμενο χρόνο στη Νίκη Βόλου. Και οι δύο χρονιές μου ήταν καταπληκτικές. Βγήκα δεύτερος σκόρερ Β’ Εθνικής και τις δυο χρονιές με 17 και 16 γκολ αντίστοιχα. Μου ζήτησαν να γυρίσω πίσω, αλλιώς θα μου σταματούσαν το ποδόσφαιρο και εκεί νόμιζα ότι τα όνειρα μου γκρεμίζονται, μέχρι που ήρθε ο κύριος Αλέξης Κούγιας και με αγόρασε για λογαριασμό τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Είναι αλήθεια ότι έγινες τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα;

«Στα Γιάννινα πήγα το 2006-2010 και έμεινα 4 χρόνια. Οι σεζόν μου ήταν η μια καλύτερη από την άλλη. Πρώτη χρονιά 18 γκολ και πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Ελλάδος με 4 γκολ. Δεύτερη χρονιά 12 γκολ, τρίτη χρονιά 20 γκολ και άνοδο στην Α’ Εθνική. Τέταρτη χρονιά 6 γκολ στην Α’ Εθνική. Το 2010 είχα περάσει τον τότε συμπαίκτη μου Αριάν Μπελά και βγήκα τέταρτος σκόρερ. Ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου εκεί, γιατί είχα βάλει στόχο να βγω πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ…»

Μίλησέ μας για την παρεξήγηση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τι είχε γίνει ακριβώς;

«Το θέμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν μία μεγάλη παρεξήγηση. Το 2006, στην πρώτη μου χρονιά στα Γιάννινα, όταν είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στην παράταση και πήγαμε στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, ένας δημοσιογράφος με είδε να κοιτάω στα αποδυτήρια του «Καραϊσκάκη» τον αγώνα ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός, όπου έχανε ο ΠΑΟΚ με 0-1. Με ρώτησε ο δημοσιογράφος «τι κοιτάς;» και του απάντησα «την ομάδα που αγαπώ από μικρός».

Από εκείνο το σημείο και μετά γράφτηκε στις εφημερίδες ότι “ο Σαϊτιώτης είναι άρρωστος ΠΑΟΚ”. Τότε με πήραν από το σύνδεσμο «Θύρα 4» και τα παιδιά μου έκαναν μια μικρή συνέντευξη όπου ρωτούσαν για τον  ΠΑΟΚ. Όταν τελείωσα, μου είπαν «κράτα τη φανέλα του ΠΑΟΚ να σε βγάλουμε μια φωτογραφία σαν ενθύμιο» και τότε ένας δημοσιογράφος ανέβασε την φωτογραφία μου, ότι τάχα έκανα φωτογράφιση με τον ΠΑΟΚ. Τότε, ο πρόεδρος μου, Αλέξης Κούγιας, με είχε τιμωρήσει αυστηρά και στις θύρες 5-6 ανέβασαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε “Λευτεριά στον Σαϊτιώτη”. Αυτό ήταν όλο…»

Μία τεράστια εμπειρία σου που θα σου μείνει για πάντα στην μνήμη σου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις, η κάθε μια είναι ξεχωριστή. Α) Αποκλεισμός του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη. Β) πρώτος σκόρερ Κυπέλλου Ελλάδος.  Γ) Άνοδος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική».

Σε ποια ομάδα θα ήθελες να παίξεις αλλά δεν τα έφερε έτσι η μοίρα;

«Ήθελα πάρα πολύ να φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είχα την ευκαιρία το 2006 που είχε έρθει όλη η διοίκηση του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, με τότε πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά δε με έδωσε ο κύριος Κούγιας. Ωστόσο αυτό δε με στεναχώρησε, γιατί μετά ο ΠΑΣ έγινε η ομάδα της καρδιάς μου».

Πώς ήταν η αλλαγή περιβάλλοντος από τις επαγγελματικές κατηγορίες στις τοπικές;

«Εννοείται πως ήταν υπερβολικά δύσκολο στην αρχή. Είναι άλλο πράγμα να παίζεις σε φανταστικά και γεμάτα γήπεδα με 6.000 και 12.000 κόσμο, δίπλα σε  ποδοσφαιριστές όπως Σισέ, Ριβάλντο, Κοντρέρας, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιοβάνι κ.α. Τεράστια ονόματα, μεγάλοι παίχτες, ειδικά οι Βραζιλιάνοι και ο Γάλλος. Το ερασιτεχνικό από τότε που έφυγα και ξαναγύρισα άλλαξε πάρα πολύ, προς το χειρότερο».

Πότε σκοπεύεις να σταματήσεις και από το τοπικό ποδόσφαιρο και τι σκέφτεσαι να κάνεις στην συνέχεια;

«Κάθε χρόνο λέω θα σταματήσω και θα ασχοληθώ με μικρούς ήρωες, αλλά κάθε φορά που έρχεται η ώρα να το πω, πονάω πάρα πολύ, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται τελείως το Σαββατοκύριακο. Αλλά η καριέρα μου φτάνει προς το τέλος της».

Πόσες συμμετοχές είχες ως επαγγελματίας;

“295 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική και 147 γκολ”.

Ποιους ποδοσφαιριστές έκανες φίλους από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Σαλπιγγίδη, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Βάλλα, Παναγιώτη Γλύκο, Σολάκη, Ντάσιο, Μιχαλόπουλο, Γεωργιάδη, Κούσα, Σαμαρά, Δημήτρη Ιωάννου, Λουσιάνο, Πάμπλο Γκαρσία, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σφακιανάκη, Ζαπρόπουλο, Κουλοχέρη, Μανουσάκη, Ανδρουτσόπουλο, Μπλιθικιώτη, Μπαλάφα, Κανακούδης, Ηλία Κώτσιο, Σφακιανάκη, Μαλιαρίτση, Πήδουλα, Αριάν Μπελά, Γιάννη Τάτση, Κουτογλίδη Βαγγέλη και άλλους πολλούς που ίσως τώρα να μην έρχονται στο μυαλό μου».

Στο τέλος ο Γιώργος Σαϊτιώτης ευχήθηκε στον κόσμο.

«Μένουμε σπίτι, εύχομαι σε όλο το κόσμο υγεία να αποφύγουμε όλα τα προβλήματα, να επιστρέψει ξανά η ζωή μας στην καθημερινότητα που είχαμε, Χριστός Ανέστη σε όλους και καλές γιορτές, με προσοχή».

πηγή: thesspress.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.