ΣΔΥ Βόλου:  Το «ευχαριστώ» του Κώστα Παλάντζα για τη στήριξη

Νέα ατομική πεζοπορία στη Μακρινίτσα την Κυριακή

H υπόθεση της επιβολής προστίμων σε μέλη του ΣΔΥ Βόλου που έκαναν ατομική πεζοπορία στην περιοχή της Μακρινίτσας προκάλεσε το ενδιαφέρον, ακόμη και την αγανάκτηση, αρκετών σε πανελλήνιο επίπεδο, με τον επικεφαλής του ΣΔΥ Βόλου, Κώστα Παλάντζα να επιβαρύνεται με πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ, μετά από σχετική καταγγελία, και τον ίδιο να τονίζει ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική…

«Δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες σωματεία όλου του αθλητικού χώρου της Ελλάδας, τους χιλιάδες αθλητές και πολίτες, που επικοινώνησαν για να μας συμπαρασταθούν για όσα συνέβησαν σε βάρος μου και σε βάρος και άλλων αθλητών στη Μακρινίτσα στις 7 Φεβρουαρίου, την ώρα πού έκανα αυτό που κάνω καθημερινά επί 23-24 χρόνια, ακολουθώντας τον αθλητισμό ως Τρόπο Ζωής» σημειώνει σε επιστολή του ο κ. Παλάτζας, επισημαίνοντας ότι αρνείται την υλική υποστήριξη και αρκείται στην ηθική. «Το ζητούμενο βέβαια, δεν είναι η πληρωμή προστίμων που οδηγούν τον αθλητισμό σε συλλήψεις και κατηγορούμενο, τον ίδιο τον αθλητισμό, όχι εμένα, στα δικαστήρια. Η δικαίωση ήρθε από την πρώτη στιγμή από όλους σας ηθικά. Θα έρθει και θεσμικά» αναφέρει.

Παράλληλα τονίζει ότι βαθύτερη αιτία όσων συνέβησαν, είναι το μη άνοιγμα του Αθλητισμού επί ένα χρόνο, και οι αγκυλώσεις σε κανονισμούς για την άσκηση, εκεί που δεν χρειάζεται. Επίσης κάνει γνωστό ότι με πρωτοβουλία πρωταθλητών Ελλάδας, ορειβατών, αθλητών από πάρα πολλά αθλήματα αλλά και με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί και μετά, θα γίνει επανάληψη της ατομικής πεζοπορίας στη Μακρινίτσα. «Έτσι θα δούνε όλοι ποιο ήταν αυτό το έγκλημα που κάναμε, και που έστειλε, όχι εμένα, αλλά τον Αθλητισμό ολόκληρο, στα δικαστήρια. Με πλήρη ασφάλεια, τηρώντας επακριβώς τον κανονισμό των 3 ατόμων για την άσκηση, με απόλυτο σεβασμό στις αρχές, χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, σεβόμενοι πρώτα τους εαυτούς μας και με αξιοπρέπεια, ανά μερικά λεπτά θα ξεκινά από μια ομάδα 3 ατόμων για την ατομική της πεζοπορία» σημειώνει. Επίσης το «παρών» θα δώσουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου καθώς και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου. «Η ατομική πεζοπορία δεν έχει διοργανωτή, και παρακαλώ τις Αρχές να έρθουν ώστε να ελέγξουν τη σωστή εφαρμογή των κανόνων. Αν θεωρήσουν ότι και πάλι διαπράττεται παράβαση, ας γίνουμε παγκοσμίως γνωστοί μέσω της σύλληψης πρωταθλητών Ελλάδας, κορυφαίων ορειβατών, αθλητών, και γιατρών» καταλήγει ο Κώστας Παλάντζας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.