Σε αναμονή του Δ.Σ. που θα αποφασίσει την ημερομηνία της Γ.Σ. στον Ολυμπιακό Β.

Μετά την οριστική απομάκρυνση του ενδεχομένου να γίνει μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, στον Ολυμπιακό Βόλου κοιτάνε μπροστά, κάτι το οποίο σημαίνει να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στη Football League, που ως γνωστόν, θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση.

Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, αλλά με το ενδιαφέρον πολλών μελών να είναι φυσιολογικά στις δημοτικές εκλογές, καθώς αρκετοί κατέρχονται ως υποψήφιοι, δε συγκλήθηκε ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά όχι τη Δευτέρα (27/5). Κι αυτό γιατί μέχρι την Κυριακή δεν είχε υπάρξει κάποια ειδοποίηση από τον πρόεδρο κ. Ν. Τσεκούρα προς τον γενικό γραμματέα Δ. Μουρτζίνο, που είναι επιφορτισμένος με τη σύγκληση του Δ.Σ.

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου θα παρθεί απόφαση για την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης που πρέπει να γίνει και στην οποία οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις μετοχές της νέας ΠΑΕ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Εξάλλου, το εμπόδιο ήταν για τη Γενική Συνέλευση, που θα έχει θέμα τη σύσταση ΠΑΕ, ήταν η οριστικοποίηση της κατηγορίας που θα αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός Βόλου, κάτι που έγινε.

Ήδη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΠΑΡΚ, γνωστοποίησε πως θα γίνει ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για τη σύσταση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Αυτή, όπως τόνισε, δε θα έχει οικονομικά βάρη από το παρελθόν, όπως συνέβη με τον Εργοτέλη και την Παναχαϊκή, οι οποίοι βρέθηκαν στην ίδια θέση με τους ερυθρολεύκους, ανεβαίνοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες από την Ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που ανήλθαν φέτος από τη Γ’ Εθνική στη Football League, θα είναι υποχρεωμένες να ξεκινήσουν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ, που θα υπερκαλύπτεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς κάθε μία ομάδα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα παίρνει γύρω στις 130.000 ευρώ από την ΕΡΤ.

Για την κάλυψη αυτού του μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ως όφειλε, αφού τα πρόσωπα που ηγήθηκαν σε διοικητικό επίπεδο την περασμένη χρονιά έχουν προτεραιότητα σε ηθικό επίπεδο, ήλθε σε επαφή με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο.

Εκείνος ενημέρωσε ότι αυτός και κάποιοι φίλοι του επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης  ΠΑΕ. Έτσι είναι βέβαιο ότι θα καταθέσει την πρότασή του και το σχέδιό του στη γενική συνέλευση που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες. Βέβαια, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιμπανάκος, δε θα μπορέσει εκείνος κι όσοι τον πλαισιώσουν να σηκώσει μόνος του το βάρος του μπάτζετ.

Πρώτα οι δεσμεύσεις για τα οικονομικά και μετά η δημιουργία ΠΑΕ

Από κει και πέρα το χρονικό περιθώριο για τη δημιουργία ΠΑΕ, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Τσεκούρας, είναι ένας μήνας μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, δηλαδή στις 22 Ιουνίου, εφόσον η βαθμολογία επικυρώθηκε στις 22 Μαΐου από την ΕΠΟ. Ωστόσο, μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη την περασμένη βδομάδα, κατά την οποία ο Νίκος Τσεκούρας έκανε πρόταση για άνοδο στη Super League 2, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μία σιωπηρή παράταση και η προθεσμία του ενός μηνός δε θα ισχύσει στην πράξη.

Ο λόγος είναι ότι οι ομάδες θα περιμένουν τις έγγραφες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού για τα χρήματα που θα πάρουν, αφού όλες οι ομάδες θέλουν τα εγγυημένα έσοδά τους να μην είναι μόνο τα περίπου 130.000 που προαναφέρθηκαν, αλλά να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 300.000 ευρώ μέσα από κάποιες χορηγίες που θα αφορούν είτε επιπλέον ποσό που θα πάρουν από τη Σούπερ Λιγκ 2, είτε την κάλυψη εξόδων για τη διαιτησία ή τα μεταφορικά, που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς πολλά ταξίδια είναι μακρινά. Έτσι λοιπόν πρώτα οι ομάδες και ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός Βόλου θέλουν να πάρουν εγγυήσεις για τα χρήματα που διεκδικούν και μετά να προχωρήσουν σε σύσταση ΠΑΕ.

Να σημειωθεί επίσης, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Τσεκούρα την περασμένη Δευτέρα στο ΠΑΡΚ, ότι θα οριστεί μία προσωρινή πενταμελής επιτροπή, που θα αναλάβει τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και όταν συμβεί αυτό ο Ερασιτέχνης θα ασχοληθεί με τα υπόλοιπα αθλήματα, αφού το ποδόσφαιρο θα φύγει από τα χέρια του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.