Σπουδαία επικράτηση για τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-2 σετ επί του Φιλαθλητικού

Άντεξε και κέρδισε τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό ο Ολυμπιακός Βόλου
Πήρε τους βαθμούς στη Γιάννουλη η Νίκη, στις λεπτομέρειες έχασε ο ΓΣ Βόλου

Με τη 12η αγωνιστική συνεχίστηκε η δράση στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Β’ Εθνικής Γυναικών, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πετυχαίνει μία σπουδαία νίκη επί του ισχυρού Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, χάρη στο τελικό 3-2 σετ, πανηγυρίζοντας την επιτυχία.

Οι «ερυθρόλευκες» έχασαν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ 13-25, αλλά ήταν συγκλονιστικές στο δεύτερο, στο οποίο κατάφεραν να επικρατήσουν μετά από αρκετή ώρα αγώνα με 30-28. Έχοντας την κεκτημένη ταχύτητα πήραν και το τρίτο σετ κάνοντας το 2-1 με 25-19, ωστόσο ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός αντέδρασε για να ισοφαρίσει σε 2-2 με 18-25. Στο τάι μπρέικ, οι παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου ολοκλήρωσαν επιτυχώς την υπεροπροσπάθεια φτάνοντας στο 18-16 που έκανε το 3-2 στα σετ και τις χάρισε μία σπουδαία νίκη  και δύο σημαντικούς βαθμούς, ενώ ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός έπεσε από την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκεται ο Ασκληπιός Τρικάλων πλέον.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως αφιέρωσε τη νίκη στην αρχηγό της ομάδας Ιωάννα Πανταζή που τραυματίστηκε στο τέταρτο σετ και αποχώρησε από τον αγώνα.

Την ίδια στιγμή, η Νίκη Βόλου πέρασε επιτυχώς από την έδρα του Φοίβου Γιάννουλης, καθώς επικράτησε με το «καθαρό» 0-3 σετ και πρόσθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Πάλεψε από την άλλη ο ΓΣ Βόλου στην έδρα του Σπάρτακου Λάρισας, έστω και αν έχασε 3-2 σετ. Αρχικά επικράτησε στο πρώτο 25-23, αλλά στο δεύτερο έμεινε πίσω για να ισοφαρίσει με 25-17 σε 1-1 σετ ο Σπάρτακος. Λίγο καλύτερα τα πήγε στο τρίτο σετ αλλά κι αυτό το έχασε 25-19, αλλά οι Βολιώτισσες αντέδρασαν στο τέταρτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 χάρη στο 23-25. Τελικά, το τάι μπρέικ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 13-13, ωστόσο ο Σπάρτακος πήρε δύο πόντους στη συνέχεια για να κατακτήσει τη νίκη με 3-2 σετ.

Συνολικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Σπάρτακος – ΓΣ Βόλου 3-2

ΑΟ Σκοπέλου – ΓΣ Αλμυρού αναβλήθηκε

Ολυμπιακός Βόλου – Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 3-2

Φοίβος Γιάννουλης – Νίκη Βόλου 0-3

ΑΕ Λάρισας – Ασκληπιός Τρικάλων 1-3

Η βαθμολογία: Ασκληπιός Τρικάλων 32, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 31, Σπάρτακος Λάρισας 21, Ολυμπιακός Βόλου 20, ΑΕΛ 20, ΑΟ Σκοπέλου 19, Νίκη Βόλου 12, Φοίβος Γιάννουλης 10, ΓΣ Βόλου 9, ΓΣ Αλμυρού 0.

Η 13η αγωνιστική (17/02):

ΑΟ Σκοπέλου-Σπάρτακος Λάρισας

ΓΣ Βόλου-Ασκληπιός Τρικάλων

Νίκη Βόλου-ΓΣ Αλμυρού

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός-Φοίβος 2002

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.