Στασιμότητα στον Ολυμπιακό Βόλου και επαναπροσέγγιση παικτών

Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Καμία εξέλιξη δε σημειώθηκε στα θέματα του Ολυμπιακού Β., ούτε αρνητική ούτε θετική σε σχέση με το πώς ήταν τα πράγματα στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας. Όμως από την Τρίτη, που κατά πάσα πιθανότατα θα έλθει στον Βόλο ο νέος προπονητής Μιχάλης Ζιώγας, θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με τη διοίκηση να τρέξουν όλα τα ζητήματα.

Σίγουρα, αυτό που επιχειρεί η διοίκηση είναι μία επαναπροσέγγιση με παίκτες που τους εκτιμά και για τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητές τους πάνω απ’ όλα αλλά και για τον χαρακτήρα τους και οι οποίοι δεν ικανοποιήθηκαν με την πρόταση που άκουσαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μποτσιβάλη.

Σίγουρα, κάποιοι έχουν δίκαιο, αφού θα περίμεναν να εκτιμηθεί διαφορετικά η προσφορά τους και το γεγονός ότι έκαναν υπομονή σε ό,τι αφορά ορισμένες δυσλειτουργίες της ομάδας πέρσι και έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο, κάποιοι άλλοι όμως ενδεχομένως να εμφανίστηκαν στις συζητήσεις με υψηλές απαιτήσεις. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση οι δύο πλευρές πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να τα βρουν. Παράλληλα συζητήσεις γίνονται και με παίκτες υπό μεταγραφή είτε εντός νομού που έπαιξαν στη Γ’ Εθνική είτε εκτός νομού που επίσης αγωνίστηκαν στον όμιλο του Ολυμπιακού, αλλά έχουν και εμπειρία στο παρελθόν από ανώτερες κατηγορίες.

Σίγουρα τον κόσμο τον ανησυχεί ότι από την προηγούμενη Δευτέρα, που ο κ. Μποτσιβάλης είπε ότι τώρα όλοι τους πρέπει να τρέξουν, το μόνο που έχει βγει προς τα έξω είναι μία δυσαρέσκεια για το ύψος των οικονομικών προτάσεων που άκουσαν οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι το όνομα και η βαριά φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου είναι από μόνο του ένα κίνητρο, για να έρθουν παίκτες στην ομάδα και είναι κι αυτό κάτι στο οποίο ποντάρουν οι άνθρωποι της.

Βέβαια, αυτό απαιτεί να περάσει κάποιο διάστημα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη “μουρμούρα” από την πλευρά του κόσμου, που θέλει να δει να γίνονται πράγματα γρήγορα, για να πάρει κι αυτός τα πάνω του. Κι αυτό γιατί παρακολουθεί με μεγάλο σκεπτικισμό τα γεγονότα, μετά και την τελευταία ανεπιτυχή προσπάθεια στη Γ.Σ. να συνενωθούν οι δυνάμεις του Ολυμπιακού, όπως το είδε μία μερίδα των φιλάθλων, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι πάντως θεωρούσαν τη συνένωση ως πρόσχημα για συνδιοίκηση και προσπάθεια επηρεασμού των αποφάσεων.

Βέβαια, επειδή είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση και σχεδόν το σύνολο των ομάδων ακολουθεί πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική, πιστεύεται ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου, επειδή είναι “μαγνήτης” για πολλούς παίκτες, θα φτιάξει ένα ρόστερ, που θα πείθει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον στόχο του πρωταθλητισμού, ωστόσο θα συμβαδίζει με τα θέλω του Παναγιώτη Μποτσιβάλη, που επιθυμεί παίκτες μαχητές, με γνώση των απαιτήσεων και των συνθηκών της Γ’ Εθνικής και οι οποίοι θα έχουν διακριθεί στην κατηγορία.

Ασφαλώς, αυτό που θα θεωρούνταν ιδανικό θα ήταν να έχει ετοιμαστεί κατά ένα μεγάλο μέρος μέχρι το επόμενο δεκαήμερο το ρόστερ, έτσι ώστε να γνωρίζει το προπονητικό επιτελείο με ποιους θα δουλέψει κι ότι δε θα υπάρχουν πολλές προσθαφαιρέσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Πάντως, διαφαίνεται με δεδομένο ότι ήδη είναι (με την έννοια ότι έχουν ήδη βρει ομάδα) ή θεωρούνται παρελθόν (με την έννοια ότι είναι κοντά στην έξοδο) αρκετοί παίκτες (Κατσούλης, Μπουργάνης, Ιωαννίδης, Ντόικιτς, Χολέβας, Σταύρου, Πότσι, Σταύρου, Στουρνάρας, Ζώνας κ.α.) ότι η ομάδα θα χτιστεί ως επί το πλείστον με νέα υλικά και άπαντες θα δουν πολλά καινούρια πρόσωπα, αφού αυτοί που θα μείνουν δύσκολα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους δέκα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που αναμένεται να πουν αντίο είναι και ο Φλίγκος, που σίγουρα έχει αρκετές προτάσεις από ομάδες της κατηγορίας, αλλά συζήτησε και με τον Σαρακηνό, με την προοπτική οι άνθρωποι του συλλόγου να τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του αποκατάσταση εκτός ποδοσφαίρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.