Στην Πάτρα εκδηλώσεις για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Με εξαιρετική ανταπόκριση και μεγάλη επιτυχία όπως αναφέρουν οι διοργανωτές ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για χάραξη «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» και περιλάμβανε Συνέδριο, την Έκθεση SPORT_hub expo και αθλητικές επιδείξεις στους εξωτερικούς χώρους του γυμναστηρίου, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις για τη συνδιαμόρφωση «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» θα πραγματοποιηθούν σε κάθε έδρα των 13 Περιφερειών της χώρας μας, με την επόμενη να διοργανώνεται στην Κομοτηνή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το διήμερο 21-22 Μαΐου.

Ο κ. Αυγενάκης, εκτός από τον επιγραμματικό απολογισμό των 30 μηνών στο Υφυπουργείο Αθλητισμού μίλησε για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται με τη χάραξη για πρώτη φορά Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό, οι οποίοι θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό τις επόμενες δεκαετίες. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του για την πολυεπίπεδη δύναμη του Αθλητισμού: «Όχι μόνο για την αγωνιστική του διάσταση και τις διακρίσεις. Όχι μόνο για την βελτίωση της υγείας, την ευζωία και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού. Για τη δύναμη του Αθλητισμού ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αγαθό. Για τη δύναμη του Αθλητισμού ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας».

Όλες οι ομιλίες και οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο Συνέδριο συγκεντρώθηκαν και θα αξιολογηθούν, μαζί με εκείνες στις υπόλοιπες αντίστοιχες εκδηλώσεις ανά την Επικράτεια, για την τελική συνδιαμόρφωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.