Στην ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής ο ΕΟΣ Βόλου

Στο Μαρόκο η ορειβατική αποστολή 20 ατόμων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στο Μαρόκο και στην ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, το Τουμπκάλ στα 4.167 μέτρα, με 20 ορειβάτες όλοι μαζί, να βρίσκονται εκεί.

Έτσι, κατέκτησαν την κορυφή της οροσειράς του Άτλαντα, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 9 το πρωί.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές και υπεύθυνοι του συλλόγου ήταν: «Μια οργανωμένη και απόλυτα συντονισμένη προσπάθεια  από τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, που για πολλοστή φορά διοργανώνει και πετυχαίνει αναβάσεις σε ψηλές οροσειρές του κόσμου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και ευνόησαν την ομαδική ανάβαση στην κορυφή, παρ’ όλες τις δυσκολίες στο απαιτητικό τερέν, με βραχώδες σάρες, μεγάλες χιονούρες και απόκρημνες πλαγιές».

Την ομάδα αποτελούσαν οι Στέφανος Βιδούρης (έφορος ορειβασίας του ΕΟΣ Βόλου και συντονιστής της αποστολής), Νίκος Γλιάτης, Έλλη Σαρδέλη, Νίκος Πορταρίτης, Βασίλης Λυκομήτρος, Πόπη Ανδρέου, Σαμουήλ Αθανασιάδης, Γεωργία Καλαϊτζόγλου, Πηνελόπη Παπαηλία, Αντωνία Ελευθεράκη, Ζήνωνας Λουλούδης, Γεωργία Ντόκου, Ελένη Καραμπίνη, Πορταρίτης Γεώργιος, Αντωνιάδης Δημήτρης, Ζαμπέτογλου Νικόλαος, Γκόρντον Μπιουκάναν, Μαντά Ιωάννα και Μαρία Μαγγίτση, η οποία ήταν και η νεαρότερη της αποστολής, μόλις 11 ετών. 19. Μαρία Μαγγίτση (11 ΕΤΩΝ) Αθλήτρια αναρρίχησης ΕΟΣ Βόλου. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Νίκος Μαγγίτσης.

Επίσης ο ΕΟΣ Βόλου σημειώνει: «Συγχαρητήρια και στους 20 για την ανάβασή τους στην υψηλότερη κορυφή του όρους Άτλας. Ο ΕΟΣ Βόλου θα στηρίξει, με όποιον τρόπο μπορεί και έχει τη δυνατότητα, να πραγματοποίηση των μελλοντικών τους σχεδίων για την ανάβαση σε κορυφές μεγάλου υψομέτρου. Επίσης εύχεται και στους 20 ορειβάτες να ξαναζήσουν αντίστοιχες εμπειρίες και σε ακόμα ψηλότερες κορυφές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.