Στο Λονδίνο, για να υπογράψει στην Άρσεναλ με 5 εκ. ετησίως ο Σωκράτης

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Άρσεναλ. Ο πρώην πια κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ αναχώρησε από την Καλαμάτα το βράδυ της Κυριακής για το Νησί. Οι «κανονιέρηδες» τα έχουν βρει σε όλα με την Ντόρτμουντ στα 17 εκατομμύρια λίρες. Η συμφωνία είναι γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο για λογιστικούς λόγους η Μπορούσια δεν επιθυμούσε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση πριν τον Ιούλιο.

Ο Παπασταθόπουλος, που θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας της Άρσεναλ μετά τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, αγωνιζόταν στη Ντόρτμουντ από το 2013 μετρώντας συνολικά 198 συμμετοχές και 10 γκολ.

Για τη μεταγραφή του Έλληνα διεθνούς στην αγγλική ομάδα μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας Μίχαελ Σκίμπε στην «Bild».

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό βήμα για τον Παπασταθόπουλο, γιατί το ήθελε. Αναζητούσε μία νέα πρόκληση σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Μια σκέψη που είχε για περισσότερο από ένα χρόνο. Θα αποκτήσει ένα μεγάλο κίνητρο από την ένταξή του στην Άρσεναλ», είπε χαρακτηριστικά  στην «Bild» ο Σκίμπε, ο οποίος ήταν από το 1998 μέχρι το 2000, στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Πέντε εκατομμύρια ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές θα έχει, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην Αρσεναλ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «στην πραγματικότητα ο μισθός του θα διπλασιαστεί, αφού μπορεί να κερδίζει, το ίδιο ποσό στην Ντόρτμουντ, αλλά είναι ακαθάριστο». Ο Sokratis αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.

Ως πιθανός αντικαταστάτης του Sokratis στην Ντόρτμπουντ αναφέρεται ο 22χρονος Γάλλος Αμπντού Ντιαλό της Μάιντς, που πάντως περιμένει μία προσφορά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.