Στο μυαλό του Λεωνίδα Μπίλη…

Ανακατατάξεις στο αρχικό σχήμα, λόγω της απουσίας του Μ. Παπαδόπουλου, προανήγγειλε ο Λεωνίδας Μπίλης στη σημερινή συνέντευξη τύπου του, ενόψει Εθνικού Φιλιππιάδας και το magnesiasports αναλύει τα δεδομένα, σχετικά με τη “μάχη” των κεντρικών χαφ για μία θέση στην ενδεκάδα.

Αδιαμφισβήτητα, η είδηση της απουσίας Παπαδόπουλου στην πρεμιέρα των κυανόλευκων, κόντρα στον Εθνικό, προβλημάτισε τον κόσμο της ομάδας, αλλά πρωτίστως το τεχνικό τιμ των κυανόλευκων, που θα προσπαθήσει να αναπληρώσει το κενό που αφήνει ο επιθετικός χαφ στους πρώτους έντεκα.

Αρχικά, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η παρουσία του Μάριου Παπαδόπουλου στον άξονα, βάσει των παιχνιδιών που έχουμε δει μέχρι στιγμής, αφορά κυρίως στα επιθετικά και δημιουργικά καθήκοντα. Μιλάμε για ένα γνήσιο “δεκάρι”, το οποίο αναλαμβάνει τον ρόλο του “playmaker” της ομάδας, όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον ποδοσφαιριστή αυτόν στο αρχικό σχήμα, η ομάδα πάει στο 4-2-3-1, με τον πρώην παίκτη της Δόξας Δράμας να αναλαμβάνει το ρόλο του επιθετικού χαφ, ανάμεσα στις πτέρυγες και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, με την απουσία του να δούμε αλλαγή στη διάταξη. Δηλαδή, ένα 4-3-3, με έναν καθαρό “κόφτη” και δύο “οχτάρια” μπροστά του, δημιουργώντας ένα συμπαγές “τρίγωνο” στον άξονα, το οποίο θα κόβει και θα δημιουργεί, παράλληλα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεωνίδας Μπίλης έκανε τις πρώτες δοκιμές του πάνω σε αυτό το πλάνο, περνώντας αρκετούς ποδοσφαιριστές από αυτές τις θέσεις. Είναι κοινώς αποδεκτό, εξάλλου, πως στους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, υπάρχει υπεροπλία.

Από ‘κει και πέρα, τα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα δύσκολα θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό, με τον τεχνικό των κυανόλευκων να δείχνει πως εμπιστεύεται αρκετά την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη Βέροια, αλλά και στο Σούπερ Καπ, με αντίπαλο τον Ηρακλή Βόλου. Ερωτηματικά παραμένουν σίγουρα ο Νικλητσιώτης κι αν είναι σε θέση να πάρει φανέλα βασικού, την υφισταμένη χρονική στιγμή και φυσικά ο Μαλακασιώτης, η παρουσία του οποίου θα κριθεί τις επόμενες ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.