«Τα 3on3 είναι για όλους»

Για την έμφαση που έχει δώσει στα 3on3 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την καθιέρωση του τουρνουά «Τάπα στη βία και το ρατσισμό»  αλλά και τη συμμετοχή όσων επιθυμούν σε αυτά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, με ένα ακόμη τουρνουά να διοργανώνεται στο νησί της Σκιάθου από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου.

Οι 3on3 αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο δημοτικό σχολείο του νησιού. Όπως επισημαίνει ο Βαγγέλης Λιόλιος: «Η ανάπτυξη του μπάσκετ 3Χ3 αποτέλεσε εξ’ αρχής μια βασική προτεραιότητα της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας, έχοντας διαπιστώσει τη ραγδαία εξάπλωσή του παγκοσμίως, τη δυναμική του και την έμφαση που έχει δώσει και η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε αυτό. Το τουρνουά «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», το οποίο έχει καθιερωθεί και συντελέσει στο να φέρει τους ανά τη χώρα φίλους του μπάσκετ σε επαφή με το 3Χ3, θα διεξαχθεί και εφέτος σε πολλές πόλεις, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι. Η ΕΟΚ έθεσε για μια ακόμη χρόνια υπό την αιγίδα της τη σειρά αυτή των εκδηλώσεων, στην οποία παίρνουν μέρος και επαγγελματίες αθλητές μέσω του ΠΣΑΚΚ μεγαλώνοντας αυτή την παρέα και δείχνοντας με σαφή τρόπο ότι το 3Χ3 είναι για όλους».

Τα τουρνουά διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριων και ο ΕΣΑΚΕ, με συμπαίκτες το «Όραμα Ελπίδας», τους κατά τόπους Δήμους, τις περιφέρειες, τις τοπικές ενώσεις, τους Συνδέσμους Κριτών και Διαιτητών, ενώ γίνονται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.