Τα Γιάννενα του πηγαίνουν, 1-2 τον ΠΑΣ ο ΝΠΣ Βόλος και πρόκριση στους 16

Ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία με δύο δικά του γκολ χάρισε την πρόκριση στον ΝΠΣ Βόλος μέσα στα Γιάννινα, με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να περνά από τους «Ζωσιμάδες» με σκορ 1-2 σε μονό αγώνα για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ετσι, σταμάτησε το αρνητικό σερί των 17 σερί αγώνων χωρίς νίκη για τους κυανέρυθρους στο ίδιο γήπεδο που πήραν την τελευταία τους νίκη στις 5 Μαρτίου 2023 για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της περσινής σεζόν της Σούπερ Λιγκ 1.

Τα Γιάννενα λοιπόν «πηγαίνουν» πολύ στον ΝΠΣ Βόλος, που πήρε την πρόκριση στους 16 και μαζί και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά. Στο 6’ το γκολ του Κόντε με κεφαλιά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο ΝΠΣ Βόλος προσπάθησε να ισορροπήσει παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε μια στιγμή αδράνειας για την άμυνα του ΠΑΣ βρήκε γκολ με τον Χουάν Μάνουελ Γκαρσία να χρίζεται σκόρερ στο 33′ με κεφαλιά για το 0-1, με τους Γιαννιώτες να υποστηρίζουν ότι, αν υπήρχε VAR, το γκολ δεν θα μετρούσε για οφσάιντ!

Μάλιστα, πριν καν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι ο Αργεντινός στράικερ, έθεσε σοβαρές βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του Κώστα Μπράτσου, σκοράροντας με νέα κεφαλιά για το 0-2 στο 35’, δεχόμενος την ασίστ του Κόμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννενα προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε στους Ηπειρώτες να βρουν γκολ παρά μόνο στο 77’ με πέναλτι του Εραμούσπε, με το 1-2 να μένει ως τη λήξη. Το πέναλτι καταλογίστηκε για χέρι του Μωραΐτη εντός περιοχής.

Στο 93’ το σουτ του Μπερτόλιο έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν και χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για το 1-3.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης (46’ Κιάκος), Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο (46’ Γκάρο), Καραχάλιος, Ασεβέδο, Ροσέρο (80’ Λώλης), Παμλίδης (62’ Τζίμας), Κόντε (73’ Μπάλαν).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (80’ Ασλανίδης), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (63’ Μεταξάς), Κόμπα, Κορνέτ (80’ Μπερτόλιο), Μαχαίρας (46’ Ενγκίν), Χουάν Μανουέλ Γκαρσία (68’ Μωραΐτης).

Αγκαλιές μεταξύ Μπράτσου και Στάικου

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου:

Σάββατο 7/10

ΠΑΣ Γιάννινα-ΝΠΣ Βόλος 1-2

(88′ Εραμούσπε-33′, 34′ Χουάν Μανουέλ Γκαρσία)

Αχαρναϊκός-Κηφισιά 0-2

(Βαφέας 33′, 48′ Πέιος)

Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός 0-2

(43′ Μασκανάκης, 85′ Άλεξιτς)

Δευτέρα 9/10

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)

Χανιά-ΟΦΗ (15:00)

Τετάρτη (11/10)

Διαγόρας-Παναιτωλικός (15:00)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.