Τακτοποιημένος ο Ολυμπιακός Βόλου γραφειοκρατικά και για τη Γ’ Εθνική

Ενώ δόθηκε παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου είναι τακτοποιημένος στο Μητρώο, εγκαίρως έχει πλέον καταθέσει, από την περασμένη εβδομάδα και την αίτηση στην ΕΠΟ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Αν και το όριο ήταν η 10η Οκτωβρίου, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν σύντομα και κατέθεσαν όλα τα δικαιολογητικά και το σχετικό παράβολο συμμετοχής πληρώθηκε κανονικά. Βέβαια, οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για παράταση στη διαδικασία μέχρι και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το format του πρωταθλήματος δεν αλλάζει, και ότι οι όμιλοι θα παραμείνουν τέσσερις, με 18 ομάδες στους δύο από αυτούς και από 17 στους άλλους δύο.

Περί οφειλών ΠΑΕ

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης πάντως, έγινε και ένα σχόλιο σχετικά με τις οφειλές της ΠΑΕ, και ειπώθηκε ένα ποσό σχετικά με οφειλές προς το ΙΚΑ.

Αυτό το νούμερο πάντως δεν βρίσκει σύμφωνα στελέχη της ΠΑΕ, που κάνουν λόγο για οφειλές πολύ χαμηλότερες αυτών που αναφέρθηκαν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΠΑΕ τίθεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, όπως αναφέρεται και στο ΓΕΜΗ. «Υποβιβάσθηκε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου, σύμφωνα δε με τα άρθρα 108 και 111 του Ν. 2725/1999, λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση, κατά τα οριζόμενα στο Ν. 4548/2018 «περί Ανωνύμων Εταιρειών» σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο.

Το Δημόσιο κοιτάει σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτα τα περιουσιακά της εκάστοτε ΠΑΕ, μετά κοιτάει τα φυσικά πρόσωπα όσον αφορά τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, και στη συνέχεια, εάν δεν βρεθεί λύση και προκύψει νέα ΠΑΕ, τότε αυτή είναι που επιβαρύνεται με τις οφειλές προς το κράτος, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Όσον αφορά τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές, υπάρχουν τα χρήματα της εγγυητικής και από εκεί πέρα αν συσταθεί νέα ΠΑΕ, υπάρχουν άλλες διαδικασίες, κάτι που όμως αυτή τη στιγμή είναι σε υποθετική βάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.