Τενερίφη, Θεσσαλονίκη και πλέον στον Βόλο για τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Ντίαθ

Νέα προσθήκη στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων»

Οι αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι ριζικές, με την πρώτη προσθήκη να γίνεται και τον Ερασιτέχνη ν’ ανακοινώνει τη συμφωνία και την έναρξη συνεργασίας με τον 21χρονο φόργουορντ Δημήτρη-Ραφαέλ Ντίαθ Λουίς Καβαλιαράκη.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του νέου παίκτη των «ερυθρόλευκων», ο ύψους 2.05 μ. καλαθοσφαιριστής έχει τόσο ελληνικές όσο και κουβανικές ρίζες (από την πλευρά του πατέρα του), έχοντας μάλιστα γεννηθεί στην Τενερίφη της Ισπανίας. Όσον αφορά την μπασκετική εμπειρία του, ο Ντίαθ έχει αγωνιστεί στις ομάδες των Μαντουλίδη και ΧΑΝΘ, ενώ η τελευταία αγωνιστική περίοδος τον βρήκε στο ρόστερ της Αρετσούς.

«Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη στην ομάδα μας και ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία» αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων».

«Καλύτεροι μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο Δημήτρης Ντίαθ (Ντίαζ κανονικά αλλά στο ληξιαρχείο όταν έγινε η μετάφραση περάστηκε με βάση την ισπανική προφορά ως Ντίαθ) έχει έρθει στον Βόλο ως αντίπαλος, με την ομάδα του Μαντουλίδη. «Ήταν αν δεν κάνω λάθος την περίοδο 2018-19, και βρέθηκα στον Βόλο για ν’ αντιμετωπίσω και τις δύο ομάδες, και τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη» θυμάται ο Δημήτρης, μιλώντας στο «Magnesiasports», προσπαθώντας από εκεί και πέρα να οριοθετήσει τόσο τους ατομικούς όσο και τους ομαδικούς στόχους.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα που μπορεί με το πλάνο της να με στηρίξει για να γίνω και καλύτερος αθλητής και να επιτευχθεί τόσο η ατομική όσο και η ομαδική επιτυχία» σημειώνει για να προσθέσει: «Μου δόθηκε μία ευκαιρία και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να την αφήσω».

Ήδη ο Ντίαθ έχει μιλήσει και με τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, που όπως σημειώνει θέλει να τον δικαιώσει για την επιλογή του. «Με ξέρει ως παίκτη και από αυτά που έχουμε πει δείχνει ότι με εμπιστεύεται, οπότε κι εγώ θα πρέπει να κάνω ό,τι χρειάζεται για να δικαιώσω την επιλογή του» καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.