Τέταρτο ματς για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εν μέσω πόλωσης

Σήμερα στις 21.15 στο ΣΕΦ (ΕΡΤ3) ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο «ματς μπολ» στη σειρά των τελικών της Basket League, καθώς αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό, κατακτά το πρωτάθλημα, φτάνοντας στο 3-1, ενώ οι «πράσινοι» ψάχνουν την ισοφάριση.

Αν οι ερυθρόλευκοι φτάσουν στη νίκη, τότε θα κατακτήσουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους, δηλαδή το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Στον αντίποδα, ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το break, να πάρει έτσι πίσω το πλεονέκτημα έδρας και να έχει την ευκαιρία, μέσα στο ΟΑΚΑ, να διεκδικήσει σε έναν 5ο και τελευταίο τελικό το τρόπαιο. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα Ελλάδας το 2021 και μετρούν συνολικά 40 τίτλους πρωταθλητή Ελλάδας.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά ζητήματα, για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Φαλ, με τους Ράιτ, Σίκμα και Μπραζντέικις να έχουν μείνει εκτός της λίστας των ξένων για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για ένα ακόμα ματς, ο Εργκίν Αταμάν καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε Βιλντόσα και Μπαλτσερόφσκι.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης θα διευθύνουν τον 4ο τελικό της Basket League.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει στείλει αίτημα στην ΚΕΔ για επανάληψη της κλήρωσης των διαιτητών του 4ου τελικού με τον Ολυμπιακό, καθώς εμπλέκεται ρέφερι που είχε προχωρήσει σε καταγγελία μετά το πρώτο ματς. Η ΚΕΔ θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα προβεί σε κάποια αλλαγή.

Γενικότερα πριν το σημερινό ματς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πόλωσης που μυρίζει…μπαρούτι, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις

Σε περίπτωση που χρειαστεί και 5ος αγώνας, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου (21:15) στο ΟΑΚΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.