Τη νίκη με 1-0 ο ΠΑΟΚ, τα σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία ο ΝΠΣ Βόλος

Φάση από το σημερινό ματς με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια

Την πρώτη ήττα επί της νέας θητείας του Ανχελ Λόπεθ γνώρισε ο ΝΠΣ Βόλος με σκορ 1-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί ενόψει του επαναληπτικού τον Ιανουάριο στο Πανθεσσαλικό.

Κι αυτό γιατί θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω, αν μετρούσε το γκολ του Μωραΐτη στο 68’ για πολύ αυστηρό επιθετικό φάουλ του Έλληνα φορ στον Βιεϊρίνια.

Ο ΝΠΣ Βόλος στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος, δεν έπαιξε παθητικά και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πέναλτι για χέρι του Νάσμπεργκ σε σουτ του Κορνέτ στο 25’. Παρόλ’ αυτά ο Ευαγγέλου και ο VAR είχαν άλλη άποψη, ενώ και το τηλεοπτικό ριπλέι δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και δεν ξεκαθάρισε απολύτως τα πράγματα.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ, που είχε ανεβάσει ρυθμούς από το 30’ και μετά, σε πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο πήρε το προβάδισμα και συγκεκριμένα στο 45’+2’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ.

Το πέναλτι κέρδισε ο Ντεσπόντοφ από τον Κίτσο, με τον Βούλγαρο μετά την πάσα του Κωνσταντέλια να τσιμπά την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να του κάνει αντικανονικό μαρκάρισμα.

Με το 1-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν μέτριος, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος με καλή κυκλοφορία έδειχνε ότι επιζητά την ισοφάριση κι όχι τη διατήρηση του 1-0 ενόψει και της ρεβάνς και πραγματικά κέρδιζε τις εντυπώσεις μέσα στην Τούμπα.

Μάλιστα στο 69’ και το 73’ η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ παραλίγο να ισοφαρίσει, αλλά είδε να της ακυρώνεται γκολ στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Και στις δύο φάσεις ο Κίτσος σέντραρε και ο Μωραΐτης εκτέλεσε με το κεφάλι και αξίζει να σημειωθεί ότι στο 69’ η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά ο Ευαγγέλου υπέδειξε πολύ αυστηρό επιθετικό φάουλ του παρ’ ολίγον σκόρερ στον Βιεϊρίνια. Ο VAR συμφώνησε με την άποψη του διαιτητή και τίποτα δεν άλλαξε, αν και με βάση το ριπλέϊ πιθανότατα δεν υπήρχε παράβαση.

Το «καμπανάκι» που χτύπησε ο ΝΠΣ Βόλος το άκουσε ο ΠΑΟΚ, που σοβαρεύτηκε, δεν άφησε τον αντίπαλό του στη συνέχεια να φανεί απειλητικός και είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, χωρίς να φτάνει σε κάποια μεγάλη ευκαιρία, με το 1-0 να μένει έως το τέλος.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίφκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (67’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (67’ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (75’ Τόμας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος (46’ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (61’ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (46’ Αλχο), Ενγκίν (57’ Κόμπα), Χουάν Γκαρσία (85’ Μπερτόγλιο).

Απόδοση: magnesiasports

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.