Τι συμβαίνει φέτος με τον τρίτο γύρο της Basket League πριν τα πλέι οφ

Μετά την ολοκλήρωση (το επόμενο τριήμερο 23-25/3) της κανονικής περιόδου της Basket League 2023/24, η οποία περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, υπάρχει από φέτος μία καινοτομία βάσει προκήρυξης: οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του πρωταθλήματος πριν την έναρξη των playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των play-out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων. Η 4η, 5η και 6η ομάδα δίνει δύο αγώνες εντός και τρεις εκτός και οι τρεις πρώτες το αντίστροφο.

Στο γκρουπ των play-out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται στην Elite League, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα playoffs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6. Στα play-out η 7η, 8η και 9η ομάδα δίνουν τρεις αγώνες εντός και δύο εκτός και η 10η, 11η και 12η το αντίστροφο.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των play-out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των play-out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 θα συμμετάσχουν στα playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των playoffs οι αγώνες είναι best of 3, κρίνονται δηλαδή στις δύο νίκες. Αντίθετα, η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα, ενώ οι τελικοί του πρωταθλήματος θα είναι best of 5, κρίνονται δηλαδή στις τρεις νίκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.