Το 5o Scooter Rally Αντοχής στη Μαγνησία στις 8-9 Ιουνίου

Το απίθανο Scooter Rally Αντοχής διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 8-9 Ιουνίου 2019 στη Μαγνησία και στόχο έχει να διασκεδάσει τους συμμετέχοντες που θα βολτάρουν, θα εξερευνήσουν και θα παίξουν σε μια διαδρομή 300-350 χιλιομέτρων.

Μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε με στόχο:

  • να ενώσει μοτοσυκλετιστικές παρέες
  • να ενώσει μοτοσυκλεστιτικά club και forum
  • να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία
  • να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά

Το Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για 1η φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική και μ τη συμμετοχή του κόσμου εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες σκούτερ αλλά και μοτοσυκλετών.

Διεξάγεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ώστε οι συμμετέχοντες οδηγώντας το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα τους να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας, αλλά και να νιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακριά από τη ρουτίνα της πόλης και της καθημερινότητας.

Κατά τη διάρκεια του “αγώνα – οδοιπορικού”, αναπτύσσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα, όπως αναγνώριση σωστής πορείας, βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα, κ.α.

Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί ότι το Scooter Rally Αντοχής ΔΕΝ είναι αγώνας ταχύτητας και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος.

Η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο αυτό, μπορεί να φέρει κάθε αγωνιζόμενο στην 1η θέση της κατάταξης.

Σκοπός

Αναβάτες με “ταξιδιωτικές ανησυχίες”, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση (300-350 χλμ.) -σχεδιασμένη από τη διοργάνωση -οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ.

Βαθμολογία

Σε αυτόν τον “αγώνα – οδοιπορικό” οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς με τρεις τρόπους:

  • Βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από την διοργάνωση (πχ. σέλφι με χελώνα)
  • Παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στη διάρκεια της διαδρομής
  • Απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια

Στην κατηγορία ΑΤΟΜΙΚΟ, ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Scooter Rally Αντοχής.

Στην κατηγορία ΟΜΑΔΙΚΟ (από 3 μηχανές και άνω), η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον υψηλότερο μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει και το έπαθλο της κατηγορίας.

Δικαίωμα συμμετοχής

Όλοι οι νόμιμοι οδηγοί scooter ή μοτοσυκλέτας, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη ή χωρίς που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Τόπος διεξαγωγής

Το 5ο Scooter Rally Αντοχής εφέτος μετακομίζει στο πανέμορφο Πήλιο και τον Νομό Μαγνησίας.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση του 5ου Scooter Rally Αντοχής θα δοθεί από το Λιμάνι του Βόλου (μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου) στις 8 Ιουνίου 2019 στις 13:00 ακριβώς.

Διανυκτέρευση

Η διανυκτέρευση της 1ης μέρας θα γίνει στα Καλά Νερά, απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση της 2ης μέρας στις 09:30 ακριβώς.

Τερματισμός

Ο τερματισμός του 5ου Scooter Rally Αντοχής θα γίνει στο Λιμάνι του Βόλου (μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου) στις 9 Ιουνίου 2019.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα – μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο ΑΤΟΜΙΚΟ και στο ΟΜΑΔΙΚΟ – θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές.

Yποστηρικτές

Τον φετινό “αγώνα-οδοιπορικό”, υποστηρίζουν δυναμικά με την παρουσία τους δυο νέες μοτοσυκλετιστικές – και όχι μόνο – παρέες. Το «Thessalia Scooter Club» και «Greece Scooter Team» αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους ότι η δημιουργική συνεργασία έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και βοηθάει έτσι ώστε, ΟΛΟΙ να περνάμε πραγματικά καλά.