Το ‘χασε μόνη της η Νίκη, ήττα 2-0 από τον Λεβαδειακό

Η ενδεκάδα της Νίκης στο σημερινό ματς
Με γκολ-δώρο στο 7' του Νίκα και στο 69' του Συμελίδη

Την ήττα από τον σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή του πρώτου ομίλου της SL2 Λεβαδειακό γνώρισε η Νίκη με σκορ 2-0 εκτός έδρας για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι Βοιωτοί μετά το 3-3 της ΑΕΚ Β’ με την ΑΕΛ στο Σεραφείδιο είναι με το ενάμισι πόδι στη Σούπερ Λιγκ 1, καθώς απέκτησαν διαφορά επτά βαθμών από τους Λαρισαίους, ενώ η Νίκη είναι στην 3η θέση μαζί με την ΑΕΚ Β’ με 17 πόντους και ακολουθεί ο Μακεδονικός με 16, που έκανε το ρεπό του.

Να σημειωθεί ότι η Νίκη είχε επτά παίκτες στον πάγκο, όπου δεν βρίσκονταν εκτός από τους Μπαχανάκ, Μιράντα και Ναά, όπως ήταν γνωστό, και οι Βουκελάτος, Μπαλλάς και Μπουργάνης.

Ένα ολέθριο λάθος του Γκαραβέλη μόλις στο 7’ έβαλε μπροστά τον Λεβαδειακό με γκολ του Νίκα, που έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ της Νίκης, που πήγε να τον ντριμπλάρει στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα σε κενή εστία.

Στο 69’ ο Συμελίδης, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με συρτό διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής, τη στιγμή που η Νίκη δεν απειλούνταν σοβαρά στο β’ μέρος, αλλά ούτε μπορούσε να απειλήσει. Πάντως και στη φάση του δεύτερου τέρματος έγινε λάθος στον χώρο του κέντρου και κλέψιμο από τους γηπεδούχους, που βρήκαν ανοιχτή την άμυνα της Νίκης.

Η Νίκη από το 25’ ως το 45’ έδειξε τις επιθετικές της αρετές και υπερείχε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και μία μεγάλη ευκαιρία στο 35’ με τον Πέττα, που παίζοντας στη θέση του φορ ξεμαρκαρίστηκε με φοβερό τρόπο, αλλά το αξιόλογο πλασαριστό σουτ που έκανε, δίνοντας και ύψος στην μπάλα, πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Λεβαδειακός είχε κάποιες τελικές, ψάχνοντας και ένα τρίτο γκολ, που θα ήταν υπερβολικό για ένα τέτοιο ματς, που η Νίκη το ‘χασε μόνη της. Κι αυτό γιατί έκανε δώρο το πρώτο γκολ στον αντίπαλό της, έχοντας μπει είναι αλήθεια παθητικά στο γήπεδο και δεχόμενη αρκετή πίεση, ενώ μέχρι το 2-0 δεν είχε δεχθεί κάποια μεγάλη φάση.

Οι κυριότερες στιγμές του αγώνα

5’ η κεφαλιά του Νίκα πέρασε εκτός εστίας

7’ ΓΚΟΛ 1-0 τραγικό σφάλμα του Γκαραβέλη, όταν του γύρισε την μπάλα ο πιεζόμενος Κυριακίδης (σ.σ. ο Λεβαδειακός είχε ανέβει πολύ ψηλά στη συγκεκριμένη φάση). Ο γκολκήπερ της Νίκης καθυστέρησε να πασάρει και τον έκλεισε ο Νίκας, τον οποίον πήγε να ντριμπλάρει, αλλά έχασε την ισορροπία του και ο παίκτης του Λεβαδειακού είχε εύκολο έργο για το 1-0

25’ το μακρινό σουτ του Βήχου μπλόκαρε ο Γκαραβέλης

32’ το σουτ του Παναγιωτίδη πήγε πάνω σε σώματα

35’ φοβερό ξεμαρκάρισμα του Πέττα μέσα στην περιοχή και άστοχο σουτ στην καλύτερη στιγμή της Νίκης στο ματς

40’ ο Τσάπρας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή τρία μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι

42’ ο Κρητικός με σουτ από το ημικύκλιο απείλησε, αλλά στο ύψος της μικρής περιοχής ο Μπελμόντ απομάκρυνε με το δεξί πόδι

45’ η μπάλα γύρισε ωραία και στρώθηκε προς τα πίσω για τον Τοπαλίδη, που σούταρε από το ύψος της περιοχής πάνω στον Κωστή

69’ ο Συμελίδης με άψογο διαγώνιο πλασέ μετά από πάσα που δέχτηκε, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε φάση που είχε ξεκινήσει από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου

80’ ο Γκαραβέλης είπε «όχι» στον Μπαΐροβιτς και έδιωξε σε κόρνερ

85’ ο Γκαραβέλης ήταν πάλι σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του Κουάδρα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Τσάπρας, Βήχος, Πίρινεν, Λιάγκας, Μπελμόντ (72’ Γκουστάβο), Χάμοντ, Νίκας (72’ Μεχία), Γιαννιώτας (66’ Συμελίδης), Κωστή (56’ Κουάδρα), Ρομό (56’ Μπαΐροβιτς)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης Γαβριηλίδης (58’ Λίταινας), Παναγιωτίδης (83’ Μακατσάρια), Κάσσος, Κρητικός (93′ Κουτσιμπάνας), Πέττας (58’ Πολίτης).

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.