Τρεις υποβιβάζονται από την Α1 ΕΣΚΑΘ

Γλίτωσε ο Ίωνας, παλεύει ακόμη ο Αιολικός

Το ότι ο ΓΣ Αμπελώνα υποβιβάζεται από τη Γ’ Εθνική στην Α1 ΕΣΚΑΘ, σημαίνει ότι τους Σπάρτακο Λάρισας και ΓΣ Βόλου μία ακόμη ομάδα θα τους ακολουθήσει στην Α2 τοπική κατηγορία, με τους Αιολικό και Φοίβο 2002 Γιάννουλης Λάρισας να συναγωνίζονται για να αποφύγουν το χειρότερο!

Ο ΓΣ Αμπελώνα ηττήθηκε στον αγώνα των πλέι άουτ 99-76 από τον ΣΚ Ιωάννινα, με την ομάδα της πρωτεύουσας της Ηπείρου να κάνει έτσι το 3-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, αυτομάτως προκύπτει και τρίτη θέση υποβιβασμού από την Α1 ΕΣΚΑΘ στην Α2…

Ο Ίωνας Βόλου τη γλίτωσε, καθώς έκανε το 3-1 με 68-60 εκτός έδρας σε βάρος του συμπολίτη του Αιολικού, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Στεργιόπουλου να καλείται τώρα να παλέψει για την παραμονή απέναντι στον Φοίβο 2002, που έχασε τη σειρά των αγώνων απέναντι στον Άρη Τρικάλων.

Το θετικό για τον Αιολικό είναι ότι έχει το προβάδισμα ήδη απέναντι στον Φοίβο 2002, με 2-0 από τα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Βόλο είχε επικρατήσει 66-58, ενώ στο κλειστό της Γιάννουλης στη Λάρισα είχε επίσης νικήσει 58-75. Οπότε με μία μόλις νίκη και με το πρώτο παιχνίδι να ορίζεται στον Βόλο (ο Αιολικός είχε τερματίσει 9ος με 31 βαθμούς στην κανονική περίοδο, ενώ ο Φοίβος 2002 10ος με 30) μπορεί να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Α1 ΕΣΚΑΘ και του χρόνου.

Βέβαια, υπάρχει ένα σενάριο που ανεξαρτήτως των αγώνων Αιολικού-Φοίβου, που φέρνει και τις δύο ομάδες στην Α2 ΕΣΚΑθ. Αυτό θα γίνει μόνο εάν υποβιβαστεί και η Ανόρθωση Βόλου, που έχει όμως σαφές προβάδισμα απέναντι στην ΚΑΕ Παραμυθιάς, οπότε θα χρειαστεί αν ισχύσει κάτι τέτοιο να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από την Α1 στην Α2 τοπική κατηγορία!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.