Τρίτη η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Στην 3η θέση της κατάταξης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα (ΠΟΑ) Θεσσαλίας 2024 τερμάτισε η ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, που διεξήχθη την Κυριακή 25-2-2024.

Η 3η θέση αποτελεί εξαιρετική επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ήταν ο μοναδικός σύλλογος, που συμμετείχε στον ΠΟΑ Θεσσαλίας, ο οποίος δεν έκανε μεταγραφές στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, αλλά στηρίχτηκε στα δικά του παιδιά, είχε τον μικρότερο Μ.Ο. ELO από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, στερήθηκε σε όλο το Πρωτάθλημα, για λόγους ανωτέρας βίας, τον καλύτερό της σκακιστή, βάσει ELO, Στέλιο Λαγάρα, έχασε στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο δύο βασικούς της σκακιστές στις αναπτυξιακές σκακιέρες και χρησιμοποίησε αρκετούς νέους σκακιστές και σκακίστριες, κάνοντας συνεχή rotations, για να εισάγει νέους σκακιστές και σκακίστριες στο αγωνιστικό σκάκι.

Στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, ο οποίος εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι, η ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη και να φέρει θετικό αποτέλεσμα με τη φετινή Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων (κάποια στιγμή κέρδιζε 4-3), αλλά τελικά έχασε με 4-6.

Στον αγώνα με την ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων νίκησαν από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου οι Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου (κορίτσια Κ20), Σοφία Σημαιάκη (κορίτσια Κ16) και Λάμπρος Ζαχαρης (open Κ12), έφεραν ισοπαλία οι Νίκος Παπαγιάννης (3η γενική σκακιέρα) και Έλσα Κάππα (γυναικεία σκακιέρα) και έχασαν κάποιοι πιο δύσκολα και κάποιοι πιο εύκολα, οι Λάζαρος Φωτιάδης (1η γενική σκακιέρα), Κώστας Τζαμτζής (2η γενική σκακιέρα), Χαράλαμπος Μυρίντζος (4η γενική σκακιέρα), Βασίλης Παπαγεωργίου (open Κ20) και Δημήτρης Καραγιαννάκης (open Κ16).

Στον άλλο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής η Σ.Λ. Φαρσάλων κέρδισε τη Σ.Ε. Βόλου με 5,5-4,5.

Η πολύ ισχυρή ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και προκρίθηκε να συμμετάσχει στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Σ.Σ. Λάρισας, ενώ στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα τερμάτισαν οι Σ.Λ. Φαρσάλων και Σ.Ε. Βόλου.

Η τελική βαθμολογία:

  1. ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8 βαθμοί 33,5 πόντοι
  2. Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ  6β. 22π.
  3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ 3β. 18,5π.
  4. Σ.Λ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ 3β. 14,5π.
  5. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 0β. 11,5π.

Οι σκακιστές και σκακίστριες του συλλόγου “Ακαδημία Σκακιστών Βόλου”, που αγωνίστηκαν στον ΠΟΑ Θεσσαλίας 2024 είναι οι εξής: Λάζαρος Φωτιάδης, Κώστας Τζαμτζής, Νίκος Παπαγιάννης, Χαράλαμπος Μυρίντζος, Ιάσων Μπέλλος, Έλσα Κάππα, Ελένη Μπούρα, Δημήτρης Σαρσέντος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Εμμανουήλ Ραφτόπουλος, Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου, Δημήτρης Μάλαμας, Δημήτρης Καραγιαννάκης, Λάμπρος Ζαχαρης, Αλέξανδρος Δαμασιώτης, Δημήτρης Δαμασιώτης, Ειρήνη Δαμασιώτη, Σοφία Σημαιάκη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.