Τσεμπερίδης: Θεωρώ ότι κάπου θα στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός Βόλου

Παραχώρησε συνέντευξη στο Magnesiasports ο μέσος της Νίκης Βόλου

Πως σε 90 λεπτά σπατάλησαν μία προσπάθεια μηνών με συνεχόμενα τρίποντα, τονίζει σε ό,τι αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου ο έμπειρος μέσος της Νίκης Βόλου, Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports.

Ο 33χρονος αμυντικός χαφ εκφράζει επίσης την άποψη ότι ο αιώνιος αντίπαλος της ομάδας του έχει πιο εύκολο πρόγραμμα ως το φινάλε, αλλά θεωρεί πως κάπου θα κάνει στραβοπάτημα ο Ολυμπιακός και πως δε θα πάρει όλα τα παιχνίδια.

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης ρωτήθηκε:

Για το τελευταίο ματς με τον Φωκικό κι αν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης ήταν επηρεασμένοι από την ήττα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Είναι λογικό να είμαστε επηρεασμένοι, από τη στιγμή που χάσαμε ένα ντέρμπι, ειδικά όταν αυτό σε πάει και δεύτερο στη βαθμολογία. Έχω την αίσθηση, πάντως, ότι δεν έφταιγε τόσο αυτό για το γεγονός ότι δεν ήμασταν τόσο καλοί με τον Φωκικό. Νομίζω ότι ήμασταν λίγο χαλαροί, τους υποτιμήσαμε, θεωρώντας ότι αυτοί είναι ήδη πεσμένοι, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν κακή ομάδα, καθώς ήξερε να αμυνθεί. Δεν ήταν μία ομάδα διαλυμένη, όπως την περιμέναμε εμείς, με 13-14 παίκτες”.

Για το αν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα γενικά, μετά το εις βάρος τους 2-0 στο βολιώτικο ντέρμπι:

«Το έχουμε αφήσει πίσω από τη μία, από την άλλη, κακά τα ψέματα, όταν κάνεις μία τέτοια προσπάθεια, όταν έχεις 12 νίκες συνεχόμενες και καταφέρνεις να τους προσπεράσεις στη βαθμολογία, αλλά χάνεις από αυτούς κι είσαι δεύτερος, νομίζω ότι υπάρχει μία απογοήτευση. Κι όσο το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, σκέφτεσαι γιατί σε 90 λεπτά σπαταλήσαμε μία προσπάθεια τόσων μηνών».

Για το αν όλες οι συγκυρίες ήταν εις βάρος τους με τον Ολυμπιακό, όπως η απουσία η δικιά του και του Μέτσε, αλλά και το πολύ γρήγορο πρώτο γκολ:

«Καταρχάς, δε θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο η δική μου απουσία και του Μέτσε, από την άποψη ότι ο Ρόβας, ας πούμε, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κι έπαιξε στη θέση μας. Θεωρώ ότι αν δεν έμπαινε εκείνο το πρώτο γκολ, δε θα σχολιάσω αν ήταν οφσάιντ, το είδαμε όλοι, θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Κόπηκαν τα πόδια μας, σε εκείνο το χρονικό σημείο, γιατί δεν το περιμέναμε. Είναι καθοριστικό. Η βαθμολογία δε λέει ψέματα, είμαστε ισόβαθμοι κι οι ομάδες είναι πάνω-κάτω ίδιες. Από τη στιγμή που δέχεσαι, λοιπόν, ένα τέτοιο γκολ κι είναι οι ομάδες πάνω-κάτω ίδιες, πέσαμε πάρα πολύ ψυχολογικά. Εμείς ως ομάδα είχαμε κι έχουμε χτίσει κάτι πολύ καλό, φάνηκε κιόλας, ήμασταν σοβαροί, δεν στραβοπατούσαμε σε άλλες έδρες, εκτός από εκείνη των Σελλάνων, δεν στραβοπατήσαμε κάπου αλλού. Αλλά σίγουρα κι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως και οι δυο μας πρέπει να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το γεγονός ότι δύο εξαιρετικές ομάδες, η Νίκη και ο Ολυμπιακός, αδικούνται που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο και κάποιος από τους δύο δεν μπορεί να ανέβει απευθείας:

«Το ξέραμε από την αρχή αυτό. Βλέπαμε πως στήνονταν τα ρόστερ των ομάδων, δυστυχώς, καταλαβαίναμε πως μία από τις δύο ομάδες, όπως ξεκινήσαμε, θα αδικηθεί. Δαπανήθηκαν χρήματα να έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές και στις δύο πλευρές. Είναι πραγματικά κρίμα και το θεωρώ άδικο για δύο ιστορικές ομάδες».

Για το αν η σκληρή κριτική που δέχτηκαν, μετά το χαμένο ντέρμπι, αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Νίκης:

«Τα πάντα στο ποδόσφαιρο κρίνονται, βάσει του αποτελέσματος. Δυστυχώς, έτσι είναι και το βλέπουμε πάντα. Ήμουν και σε άλλες μεγάλες ομάδες. Έναν φίλαθλο ή οπαδό που αγαπάει την ομάδα, μία ήττα σε ένα τοπικό ντέρμπι, τον πονάει πάρα πολύ. Δεν τον ενδιαφέρει το “12 στα 12”, τον ενδιαφέρει να κάνεις “7 στα 12” και να βγεις πρώτος κι είναι και λογικό. Κι επίσης είναι πολύ λογικό να δέχεσαι σκληρή κριτική, όταν χάνεις από τον συμπολίτη σου. Είναι μία κόντρα που κρατά χρόνια, είναι λογικό να επηρεάσει και τον κόσμο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ στεναχωρημένοι και κανένας δεν τα έβαλε με τον κόσμο, κανένας δεν είπε το οτιδήποτε. Δικαιολογημένο απόλυτα είναι αυτό, πάντα έτσι συμβαίνει. Εγώ καταλαβαίνω τους φιλάθλους τους, γιατί εμάς το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μας κυρίως, αλλά γι’ αυτούς η ομάδα τους είναι η μεγάλη τους αγάπη».

Για τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη, λέγοντας ότι το ίδιο με τη Νίκη θα συνέβαινε και στον Ολυμπιακό Βόλου, αν δεχόταν γκολ στο πρώτο λεπτό, και ότι πιο πολύ απ’ όλους πονάνε οι παίκτες της Νίκης γι’ αυτήν την ήττα:

«Δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, αν δεχόταν πρώτος γκολ, αλλά είχε απόλυτο δίκιο ο Γιώργος Παρασκευαΐδης. Μας πληγώνει τον εγωισμό αυτό. Ένας οπαδός θα βγάλει τον θυμό του στους παίκτες της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής όμως, οι περισσότεροι νομίζω, το παίρνουν εγωιστικά, νιώθουν μειωμένοι, νιώθουν πως ο αντίπαλος είναι πάνω από αυτόν. Κάναμε προσπάθεια να ισοβαθμήσουμε μαζί του, τον προσπεράσαμε και σε ένα ματς διαλύονται όλα. Γι’ αυτό εξηγώ ότι και με τον Φωκικό ήμασταν έτσι. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάτι τέτοιο εύκολα».

Για τις δηλώσεις Ντόστανιτς στην Άμφισσα ότι οι ποδοσφαιριστές της Νίκης είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να παίξουν τα μπαράζ:

«Ο προπονητής μας μάς λέει πως είναι καθήκον μας, μετά το ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να κερδίσουμε όλα τα ματς. Δε συζητάμε καν για τα μπαράζ. Πιστεύω πως ο coach το είπε αυτό, γιατί θεωρεί πως εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας κι αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς. Πάντα μας λέει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Εμείς είμαστε δεύτεροι κι ενεργούμε σαν δεύτεροι. Ο Ολυμπιακός, κοιτώντας το πρόγραμμα, έχει πιο εύκολους αγώνες από εμάς, αλλά δεν περίμενε κανένας να κερδίσει την Ιτέα στο 92′ κι έτσι όπως την κέρδισε, άρα δε μου λέει κανένας ότι δε θα γίνει πάλι το ίδιο.

Κι εμείς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα περάσουμε από ομάδες που θα θέλουν πόντους, όπως η Τσαριτσάνη, ενώ και τα Μετέωρα, που έρχεται στον Βόλο, είναι μία πολύ καλή ομάδα, αν και δεν έχει πλέον στόχο. Εγώ θεωρώ πως θα κάνει στραβοπάτημα ο Ολυμπιακός, δεν πιστεύω ότι θα πάρει όλα τα παιχνίδια. Κάπου θα στραβοπατήσει, δεν είναι εύκολο. Είναι καλύτερη ομάδα απ’ όσες θα παίξει, αλλά κι από την Ιτέα ήταν καλύτερη. Η πίεση αυτή του να κερδίσεις δημιουργεί δυσκολίες».

Για τη διαιτησία του πρωταθλήματος κι αν πιστεύει ότι έχει διαμορφώσει κάποιες ισορροπίες στο πρωτάθλημα:

«Οι διαιτητές της Γ’ Εθνικής δέχονται πίεση από τον κόσμο και παίρνουν κάποιες αποφάσεις που είναι ανθρώπινα λάθη. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα συζήτησης για το αν είναι πέναλτι ή όχι αυτό του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ιτέα. Δε χρειάζεται να το συζητάμε. Αλλά, από ‘κει και πέρα, θεωρώ ότι είναι ανθρώπινο λάθος, ειλικρινά το πιστεύω».

Για το αν θα ήθελε να έχει προσφέρει παραπάνω φέτος, έχοντας αγωνιστεί σε 11 ματς από τα συνολικά 20 του πρωταθλήματος:

«Το βασικό, για μένα, ήταν ο τραυματισμός που με κράτησε έξω το καλοκαίρι, για περίπου 2,5 μήνες, δε μου είχε συμβεί ποτέ ξανά αυτό. Στο ματς με τα Μετέωρα, είχα τρίτου βαθμού θλάση, είχαν κοπεί σχεδόν οι δικέφαλοι. Έχασα πέντε παιχνίδια σερί. Τα υπόλοιπα 4-5 ματς που απουσίασα ήταν για κάποιες ιώσεις ή μία τιμωρία. Αλλά αυτό στην αρχή ειδικά με πόνεσε πολύ. Το πρώτο μου παιχνίδι το έκανα μέσα στην Ιτέα, αρκετά αργά. Δε μου είχε συμβεί ξανά, μου χάλασε την ψυχολογία. Φαντάσου να έχεις την όρεξη να βοηθήσεις, με το πρωτάθλημα να ξεκινά και να μην μπορείς. Έχασα και τα ματς του Κυπέλλου με Δόξα και Κέρκυρα. Ήταν άσχημο».

Για την αναδιάρθρωση κι αν αυτός κι οι συμπαίκτες του παρακολουθούν τις εξελίξεις:

«Δε ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι πολιτικά συμφέροντα, είναι θέμα της ΕΠΟ; Δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι για μία ακόμα φορά ξεκινά το πρωτάθλημα, γνωρίζαμε στην αρχή, αυτό που γνώριζαν όλοι, ότι θα ισχύσει ό,τι ίσχυσε πέρσι. Μετά είπαν πως ο πρώτος θα βγει απευθείας και ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ, μετά είπαν πως θα βγουν και οι δύο απευθείας και τώρα δεν ξέρω πού είμαστε, έχω χαθεί. Δε θέλω να πιστέψω κάτι, γιατί μετά από μία εβδομάδα μπορεί και πάλι να αλλάξει. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς και βλέπουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.