Τσεκούρας: Όχι να μας κουνάει ο κ. Ζαχείλας το δάχτυλο και να θέλει να μας διώξει

Μίλησε στο Ράδιο Ένα 102.5 και τον Γ. Καρεκλίδη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β.

Στο Ράδιο Ένα 102.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Βασίλη Ζαχείλα να αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου. Ο κ. Τσεκούρας απαίτησε να μην του κουνάει το δάχτυλο ο κ. Ζαχείλας σε εκείνον και τους υπόλοιπους διοικούντες και ανέφερε ότι η πλευρά του κ. Ζαχείλα προσπαθεί να τους διώξει από τον Ολυμπιακό Β. και στοχεύει να μη βάλουν υποψηφιότητα, αλλά αυτά δε γίνονται, όπως είπε ο Νίκος Τσεκούρας, στα οργανωμένα σωματεία και στις δημοκρατίες. Επίσης, χαρακτήρισε ύποπτο λίγες μέρες πριν τις εκλογές του συλλόγου το γεγονός ότι ο κ. Ζαχείλας ζήτησε να εγγραφούν 70 νέα μέλη, κάτι που θα σήμαινε, αν γινόταν, ότι η νυν διοίκηση παρανομεί. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κάλεσε τον Βασίλη Ζαχείλη να πάει στη Γ.Σ. και να αναλύσει το σχέδιό του και επισήμανε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να του δώσει δαχτυλίδι προέδρου, ενώ τόνισε ότι τα 440 εγγεγραμμένα μέλη στον σύλλογο μόνο συρρίκνωση δεν είναι, αλλά διεύρυνση και συσπείρωση.

Αναλυτικά ο Νίκος Τσεκούρας ρωτήθηκε από τον Γιώργο Καρεκλίδη:

Πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η επιστολή του κ. Ζαχείλα έχει σταλεί από το mail του Γιώργου Μουλά:

«Από σας το ακούω. Εγώ στην εφημερίδα διάβασα την επιστολή του, αλλά δεν μου προξενεί κάποια εντύπωση, γιατί μου το έχει πει και ο κ. Μουλάς αυτό το πράγμα, ότι ο κ. Ζαχείλας θέλει να ηγηθεί μιας προσπάθειας. Βέβαια ακόμη δεν μας ανέφεραν τους ανθρώπους που θα είναι στο σχήμα αυτό που θέλουν να διοικήσουν τον Ολυμπιακό, αλλά τον βοήθησε να στείλει την επιστολή».

Ποιος είναι ο λόγος που ενδιαφέρθηκαν τώρα οι κ.κ. Μουλάς και Ζαχείλας για τον Ολυμπιακό Βόλου και μήπως ο Αχιλλέας Μπέος θέλει και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου να βάλει μπροστινούς:

«Αυτό δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το αποδείξω. Για μένα η μαζική εγγραφή μελών είναι ύποπτη. Ο Ζαχείλας το είπε και όχι εγώ ότι έχει 70 άτομα να τα εγγράψει. Παραμονή της γενικής συνέλευσης; Θα  παρανομήσουμε; Μπορεί κάποιοι να αντιδράσουν και να πουν “πώς γίνεται αυτό; Nα γράψουμε και εμείς αλλά 200”. Δε λέει τίποτα αυτό το πράγμα.  Εμείς πήγαμε με τη νομιμότητα. Ως οφείλαμε δέκα μέρες πριν τη λήξη της θητείας μας έπρεπε να προκηρύξουμε γενική συνέλευση. Την προκηρύξαμε και αναρτήσαμε την κατάσταση μελών, όπως ορίζει ο νέος Αθλητικός Νόμος έξω από τα γραφεία του συλλόγου σε εμφανή θέση, όπως γίνεται και στις εκλογές, τις βουλευτικές και τις δημοτικές. Τώρα περιμένω να ερωτηθεί ο κ. Ζαχείλας πώς εστάλη η επιστολή του από το mail του κ. Μουλά. Ο κ. Μουλάς μπορεί να ενδιαφέρεται και αυτός να μπει στη διοίκηση. Δεν το γνωρίζω αν ενδιαφέρεται προσωπικά, αλλά ενδιαφέρεται για τον κ. Ζαχείλα και για τον Ολυμπιακό και θέλει να βοηθήσει. Αυτό θα το δούμε την Τετάρτη στη γενική συνέλευση, όπου πρέπει να ‘ρθουν να μιλήσουν και να πουν τι θέλουν. Είμαστε ένας ανοιχτός σύλλογος και δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα.

Διοικήσαμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές και με προσωπικές επιθέσεις  και ειρωνείες που δεχτήκαμε, αλλά δεν έχουμε το ίδιο ύφος και ήθος. Εγώ δεν μπορώ να απαγορεύσω κανέναν να είναι υποψήφιος, από τη στιγμή που έχει τις προϋποθέσεις, όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό μας.

Άλλο είναι το ενοχλητικό, ότι προσπαθούν να μη βάλουμε εμείς υποψηφιότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να είμαστε εμείς υποψήφιοι. Πιστεύουν ότι εμείς είμαστε το εμπόδιο, για να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου μεγάλος και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Δήμο; Αυτή την εικόνα μας δίνουν. Είναι προσωπικό το θέμα; Εγώ νομίζω ότι δεν είναι προσωπικό. Και γιατί να είναι προσωπικό; Θα πάμε δηλαδή στην εκδίκηση;  Κάθε φορά που θα αλλάζει η δημοτική αρχή, εμείς πρέπει να αλλάζουμε και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, επειδή δεν αρέσει σε κάποιον;

Νομίζω ότι αυτά είναι λίγο τραβηγμένα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, είμαστε συναινετικοί και είπαμε να βοηθήσουμε και όλοι μαζί, αλλά όχι να μας διώξουν. Όχι και να μας κουνάει ο κ. Ζαχείλας το δάχτυλο. Ο κ. Ζαχείλας έγινε μέλος τον Δεκέμβρη του 2017. Καλό είναι αυτό και δεν το λέω υποτιμητικά. Άρα λοιπόν σε κάποια πράγματα δεν είναι ενήμερος. Καλό είναι να απευθύνονται σε μας.  Το να φύγουμε εμείς και να ‘ρθουν οι άλλοι δε γίνεται στις δημοκρατίες και στα οργανωμένα σωματεία.

Ο κ. Ζαχείλας μου είπε προσωπικά να ‘ρθει μαζί μας και επικαλούμαι και τη μαρτυρία του. Του απάντησα “να ‘ρθεις”. Αλλά εγώ δεν μπορώ να του δώσω δαχτυλίδι προέδρου. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να διατηρήσω τον σύλλογο μέσα σε δύσκολες συνθήκες και όχι μόνο εγώ, αλλά όλα τα παιδιά του διοικητικού συμβουλίου, αλλά δεν μπορώ να του δώσω το δαχτυλίδι του προέδρου. Ολυμπιακός Βόλου είναι ο κ. Ζαχείλας, ας έρθει μαζί μας να βοηθήσει και να κάνει αυτά που λέει, να αποκαταστήσεις τις σχέσεις που λέει και να εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό μέσα σε ένα χρόνο. Ας έρθει να τον κάνει, όπως είπε, το αφεντικό της πόλης. Να κάνει έναν πιο οργανωμένο σύλλογο σε σύγκριση με μας, να τον εκτοξεύσει και εδώ είμαστε, θα τα βρούμε όλα, και τις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εξάλλου η θέση του προέδρου δεν είναι καμία έμμισθη, είναι μόνο θέση ευθύνης απέναντι στο ΙΚΑ, την εφορία και όταν χρειαστεί πρέπει να βάλεις και το χέρι στην τσέπη. Μας αντιμετωπίζουν πλέον σαν επιχείρηση».

Αν γνωρίζει σε ποιον “χοντρό” αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Ζαχείλας:

«Για τη φρασεολογία του τι να σας πω τώρα; Από τα συμφραζόμενα όλοι κατάλαβαν για ποιον έλεγε. Ας έρθει στη γενική συνέλευση να πει το σχέδιό του, να κριθεί και αυτός και να υποστεί τη βάσανο των εκλογών, όπως όλοι μας. Εγώ πάλι στον Ολυμπιακό θα είμαι, το δηλώνω, κι ούτε πρόκειται να αλλάξω ομάδα ούτε να πάω κάπου αλλού.

Αν ο κόσμος πιστεύει ότι ο Βασίλης μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό μεγάλο, θα τον ψηφίσουν και θα βγει. Θα τον συγχαρούμε και θα του παραδώσουμε ένα υγιές σωματείο σε σχέση με αυτό που πήραμε, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα, ενώ τώρα έχει την αθλητική αναγνώριση και είναι έτοιμος με 440 μέλη και όχι με 60 και 65 που ήταν. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 270 άτομα και είναι 230 τακτοποιημένα οικονομικά και 440 εγγεγραμμένα. Αυτό το πράγμα εσείς το βλέπετε για συρρίκνωση; Είναι συρρίκνωση το 60 να γίνει 440; Μάλλον διεύρυνση είναι και συσπείρωση.

Το διοικητικό συμβούλιο δε θα μπορούσε ποτέ να παρανομήσει και να εγγράψει μέλη λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι ύποπτο. Ένας υποστηρικτής μας μπορεί να πει “καθίστε, ρε παιδιά, πώς γράψατε 70 μέλη; Αυτό θα είναι αλλοίωση του αποτελέσματος των εκλογών”.

Εμείς λέμε στον κ. Ζαχείλα να φέρει αυτά τα 70 άτομα και τις αιτήσεις, να τις αφήσει στον γραμματέα  του συλλόγου και τα χρήματα στον ταμία του συλλόγου και η καινούργια διοίκηση που θα βγει θα εξετάσει αυτές τις αιτήσεις και θα τις εγκρίνει κι αυτοί οι 70 θα είναι μέλη. Αν ο κ. Ζαχείλας δεν βγει πρόεδρος, αυτά  τα 70 μέλη θα πουν “τώρα εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μέλη;”. Είναι δυνατόν;  Άρα με κάποιο σκοπό θα έρχονταν. Είμαι περίεργος λοιπόν να δω τη στάση τους».

Αν ο Βόλος έχει δύο ομάδες, τη Νίκη και τον Ολυμπιακό:

«Εμείς αυτό  πιστεύουμε. Κι αυτό κακό είναι; Δεν πιστεύω να είναι κακό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.