Τσιτσιπάς: Έχω χάσει την έμπνευσή μου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απογοητεύει τις τελευταίες εβδομάδες, γνωρίζοντας ήττες και πρόωρους αποκλεισμούς στα περισσότερα από τα τουρνουά που συμμετείχε.

Το ίδιο συνέβη και χθες τη νύχτα (σε ώρες Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-3 σετ στον πρώτο γύρο του US Open, του τελευταίου Grand Slam τουρνουά της χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς, που έχασε για τέταρτη συνεχή φορά στο φετινό tour, θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα προετοιμαστεί για τα παιχνίδια του Davis Cup (11-14 Σεπτεμβρίου) στο Τατόι, στο πλαίσιο του Group III της ευρωπαϊκής ζώνης.

Επιπροσθέτως, ο Έλληνας πρωταθλητής εμφάνισε και πάλι νεύρα χάνοντας τη συγκέντρωσή του σε κρίσιμα σημεία του τέταρτου σετ, όταν αντί να συγκεντρωθεί ασχολήθηκε με τον διαιτητή, τον Γάλλο Νταμιέν Ντουμουσουά.

«Είσαι ο χειρότερος. Για κάποιο λόγο έχεις κάτι εναντίον μου. Δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή είσαι Γάλλος. Και είστε όλοι περίεργοι. Εσύ είσαι περίεργος. Δώσε μου προειδοποίηση, δεν με νοιάζει. Δώσε μου προειδοποίηση, ναι δώσε μου προειδοποίηση. Δεν με νοιάζει» είπε στον ρέφερι κάποια στιγμή, εμφανίζοντας μια συμπεριφορά που θυμίζει… Κύργιο.

Ο 21χρονος Τσιτσιπάς, Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 81 αβίαστα λάθη και μόλις 5/20 break points, οπότε μετά την ήττα εστίασε στον εαυτό του και το παιχνίδι του. «Νιώθω ότι κάνω συνέχεια τα ίδια. Το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο αυτό. Νιώθω ότι κάνω τις ίδιες ρουτίνες στο κορτ, τις ίδιες εκτελέσεις, το ίδιο παιχνίδι συνέχεια. Νιώθω ότι δεν έχω έμπνευση πια. Παίζω τένις και δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Έλληνας αθλητής δέχθηκε προειδοποίηση από τον Γάλλο ρέφερι για coaching, ωστόσο όταν ρωτήθηκε γι΄ αυτό ισχυρίστηκε ότι απλώς μίλησε με τον πατέρα του προκειμένου να ανεβάσει την ψυχολογία του.

«Δεν είναι ευχάριστο όταν έχεις ένα διαιτητή να σου δίνει προειδοποιήσεις για coaching και time violation. Επηρεάζει το πως σκέφτεσαι. Επηρεάστηκα στις αποφάσεις που έπρεπε να πάρω στους πόντους. Δεν ξέρω τι έχει εναντίον μου ο συγκεκριμένος διαιτητής αλλά μου έλεγε ότι η ομάδα μου μιλούσε συνέχεια, όσο έπαιζα. Είναι πολύ… δεν ξέρω. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστός, γιατί εγώ προσωπικά δεν άκουσα να μου λέει τίποτα η ομάδα μου από την κερκίδα», δήλωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.