UEFA Nations League και στις Γυναίκες!

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Γυναικείου Ποδοσφαίρου της UEFA “Time For Action” και τον στόχο να βελτιωθούν οι διοργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εισήγαγε το Nations League στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο και καθιερώνει ένα νέο σύστημα αγώνων εθνικών ομάδων, το οποίο οδηγεί στην πρόκριση για το UEFA Women’s EURO ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA.

Το νέο σύστημα θα  εφαρμοστεί για πρώτη φορά ενόψει του UEFA Women’s EURO 2025, που ξεκινά το φθινόπωρο του 2023. Επίσης θα εφαρμοστεί και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA 2027.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δύο αλληλένδετες φάσεις, το Nations League και τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά. Kάθε φάση θα παίζεται σε μορφή πρωταθλήματος, με τις εθνικές ομάδες χωρισμένες σε τρία “επίπεδα” (League A, B, C). Σε κάθε επίπεδο, οι εθνικές ομάδες θα αγωνίζονται σε ομίλους των τεσσάρων (ή τριών), με κάθε ομάδα να παίζει έναν εντός έδρας και έναν εκτός έδρας αγώνα εναντίον των άλλων ομάδων του ομίλου της. Οι διοργανωτές του UEFA EURO 2025 θα συμμετάσχουν στους αγώνες. Στο τέλος κάθε φάσης, θα καθορίζονται οι ομάδες που θα προβιβάζονται ή θα υποβιβάζονται. Στο τέλος της φάσης του Nations League, οι τέσσερις επικεφαλής των ομίλων της League A θα αγωνιστούν στους τελικούς του Nations League.

Η τελική μορφή του πρωταθλήματος θα κοινοποιηθεί πριν την κλήρωση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023.

Το UEFA Nations League θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023 και θα αποτελείται από μία φάση πρωταθλήματος, αγώνες για την άνοδο και τον υποβιβασμό και τελικούς που περιλαμβάνουν δύο ημιτελικούς, έναν αγώνα τρίτης θέσης και έναν τελικό. Στην πρώτη φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία επίπεδα με βάση την τρέχουσα κατάταξη της UEFA για τις εθνικές ομάδες Γυναικών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.