US Open: Ουΐλιαμς-Αντρεέσκου διεκδικούν το τρόπαιο

Συγκλονιστικός προβλέπεται ο τελικός του απλού γυναικών στο US Open, καθώς το τρόπαιο θα διεκδικήσουν η θρυλική, Σερένα Ουϊλιαμς και η ασταμάτητη, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η Αμερικανίδα μπροστά στο κοινό της πατρίδας της λύγισε την αντίσταση της Ελίνα Σβιτολίνα με 2-0 (6-3, 6-1) και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον 24ο grand slam τίτλο της!

Η 37χρονη (νο 8 στον κόσμο) χρειάστηκε μόνο 70 λεπτά για να επικρατήσει της 24χρονης Ουκρανής (νο 5) και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του US Open. Τον τέταρτο μετά τη γέννηση του παιδιού της και 33ο συνολικά στην καριέρα της, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να φτάσει στον πολυπόθητο 24ο τίτλο της! Εάν τα καταφέρει, τότε θα ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ.

Σε ό,τι αφορά τα rankings, η Ουΐλιαμς παραμένει για την ώρα στο νο 8, αλλά εάν πάρει το τρόπαιο στη Νέα Υόρκη θα ανέβιε δύο θέσεις. Όσον αφορά την Σβιτολίνα, θα ανέβει σίγουρα στο νο 3 πίσω από τις Ασλεϊ Μπάρτι και Καρολίνα Πλίσκοβα, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας. Η Οσάκα, από την άλλη, θα πέσει από το νο 1 στο νο 4.

Η αντίπαλος της Αμερικανίδας στον μεγάλο τελικό θα είναι η εκπληκτική στο τουρνουά, Μπιάνκα Αντρεέσκου. Η Καναδή πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπελίντα Μπέντσιττς με 7-6 (3), 7-5 και απέναντι στην Ουΐλιαμς έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί ότι θα κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά grand slam!

Η 19χρονη Καναδή (νο 15 στον κόσμο) λύγισε την 22χρονη Ελβετίδα (νο 12), μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 13 λεπτών.

Έγινε μόλις η δεύτερη τενίστρια από τον Καναδά μετά την Τζίνι Μπουσάρντ (Wimbledon 2014) που περνάει σε τελικό major, σε μία χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της στη διοργάνωση!

Η «σύγκρουση» με την Ουΐλιαμς θα είναι η δεύτερη, καθώς είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του Τορόντο, όμως τότε η 37χρονη Αμερικανίδα αποχώρησε τραυματίας.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (23:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.