«Βόμβα» για οφειλή 95.000 ευρώ της ΕΠΣΘ στη La Vie

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης.

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΕΠΣΘ την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης, με το θέμα της υποχρεωτικής ή μη ύπαρξης γιατρών αγώνων στα πρωταθλήματα να επισκιάζεται από το θέμα των οφειλών της ΕΠΣΘ στην ασφαλιστική εταιρεία La Vie.

Ο πρόεδρος κ. Λασκαράκης ενημέρωσε ότι η οφειλή ανέρχεται στο ύψος των 95.000 (!) ευρώ και υπάρχει από το 2004 (το αρχικό κεφάλαιο είναι 44.000 ευρώ),την εποχή δηλαδή που πρόεδρος ήταν ο Θανάσης Παπαγιάννης, ο οποίος είχε συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ποδοσφαιριστές του τοπικού πρωταθλήματος και είχε δώσει στην εταιρεία μόλις 1000 ευρώ.

Η δικαστική απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω νομική ενέργεια, ενώ τα χρήματα είναι άμεσα απαιτητά. Υπάρχει δε κίνδυνος να χάσει η ΕΠΣΘ τα γραφεία της, γιατί η La Vie έχουν τη δυνατότητα να κάνει κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά εκτιμάται ότι δε θα το επιχειρήσει. Επίσης, ο κ. Λασκαράκης πληροφόρησε ότι έχει έρθει σε επαφή με δύο τράπεζες, να πάρει δάνειο, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος.

Στο θέμα της παρουσίας γιατρών, αποφασίστηκε με ψήφους 35 υπέρ-1 κατά να υπάρχει υποχρεωτικά ιατρική κάλυψη στους αγώνες. Το ζήτημα ωστόσο που δημιούργησε διχογνωμία ήταν οι συνέπειες που θα έχουν οι ομάδες σε περίπτωση που δε θα υπάρχει γιατρός σε ένα ματς, αν η ποινή δηλαδή θα είναι βαθμολογική ή χρηματική, να επιβάλλεται με άλλα λόγια πρόστιμο, όπως συμβαίνει σε άλλες Ενώσεις.

Επίσης, διαφωνίες υπήρξαν για το καθεστώς που θα ισχύσει, αν θα υπάρχει δηλαδή η εναλλακτική περίπτωση να δίνουν το παρών νοσηλευτές που θα έχουν πιστοποίηση πρώτων βοηθειών ή εθελοντές διασώστες. Οι ομάδες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και από το νέο έτος (ημερολογιακά) θα αποφασίσει η ΕΠΣΘ τι θα ισχύσει ως συμπληρωματική προκήρυξη και με όποιους όρους θα γίνει η ιατρική κάλυψη. Εντός της Γ.Σ. ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, όπως να μπουν αποκλειστικά και μόνο γιατροί ή να μειωθούν τα έξοδα της διαιτησίας, για να μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκριθούν στα έξοδα των γιατρών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΠΣΘ για το 2017.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.