Βράβευση του Βελεστινιώτη σκακιστή Κωνσταντίνου Tσαρσιταλίδη από τον πρύτανη του Μετσόβιου

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στο Chess Corner στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ, η Σκακιστική Ομάδα ΕΜΠ Le Roi, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, βράβευσε τους σκακιστές που εκπροσώπησαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο φετινό παγκόσμιο Kasparov Cup για την άνευ προηγούμενου κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ευρώπη, μαζί με άλλους κορυφαίους παίκτες του ΕΜΠ, παρουσία του πρύτανη, κ. Ανδρέα Μπουντουβή.

Στην ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Kasparov Cup, συμμετείχε, με μεγάλη συμβολή, ο διακεκριμένος σκακιστής από το Βελεστίνο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης, ο οποίος είναι φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η ξεχωριστή αυτή ημέρα κορυφώθηκε με έναν πρωτότυπο αγώνα simultane, στον οποίο οι βραβευμένοι σκακιστές αντιμετώπισαν 26 φιλόδοξους, δυνατούς και άκρως ανταγωνιστικούς παίκτες, με το τελικό σκορ να γράφει 22/26.

Η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο σημαντικότερο Πανεπιστημιακό Κύπελλο, το Kasparov Cup, τερμάτισε 1η στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο, ανάμεσα σε 114 ομάδες και 548 φοιτητές από όλες τις ηπείρους.

Με την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συμμετείχαν οι:

IM Δημήτρης Αλεξάκης

FM Γιάννης Καλογερής

Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης

Αναστάσης Κουκάς

Oι αγώνες ήταν rapid με χρόνο 10’+5” και έγιναν διαδικτυακά 4-5/2/2023 στην πλατφόρμα https://lichess.org/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.