Ξηροφώτος: «Συγκινητικός ο κόσμος, είμαστε μέσα στον στόχο μας»

Τα εύσημα στον κόσμο της Νίκης για τη συγκινητική, όπως τη χαρακτήρισε συμπεριφορά του, έδωσε ο Στέφανος Ξηροφώτος στη συνέντευξη Τύπου. Ο 41χρονος προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του συνεχίζει να είναι μέσα στον στόχο της, δηλαδή να είναι ένας από τους διεκδικητές, ενώ στήριξε τον Κορέτα για το χαμένο πέναλτι. Παράλληλα, δε θέλησε να σταθεί στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά στην προσπάθεια των παικτών του, ενώ έκανε αναφορά στην ικανότητα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Κατσούλη. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν ένα ντέρμπι σε ένα γήπεδο γεμάτο και σε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με καθαρές μονομαχίες. Παρόλο που βγήκε 0-0, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, πιο πολύ από τη δικιά μας την ομάδα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που είχαμε το δοκάρι, το πέναλτι και δύο-τρία τετ-α-τετ, όπου έδειξε την ικανότητά του και ο αντίπαλος τερματοφύλακας και αποσόβησε τα γκολ. Δε θέλω να σταθώ όμως εκεί. Εγώ θέλω να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, γιατί, όπως ήρθε και το παιχνίδι, χωρίς καμία φάση μπορούσαμε να το χάσουμε. Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, όπως προσπαθούμε όλον αυτόν τον καιρό. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν , όπως δουλεύουν και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Πιστεύω μέχρι το τέλος να είμαστε μέσα στον στόχο, που είναι η διεκδίκηση της ανόδου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που πραγματικά έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα. Ακόμη κι όταν χάνονταν ευκαιρίες από το ένα μέτρο, όπως εκεί που χτύπησε η μπάλα στο δοκάρι, ήταν συγκινητική η συμπεριφορά τους. Έδωσαν ώθηση στην ομάδα και στο τέλος τη χειροκρότησαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή συνέχεια. Τέλος, να πω συγχαρητήρια στον διαιτητή. Παρόλο που δεν κερδίσαμε, ήταν ένας διαιτητής, που μπήκε μέσα, έπαιξε 50-50. Αυτό πάει μπροστά και το ποδόσφαιρο. Είναι ένα νέο παιδί».

Για την εικόνα του δευτέρου μέρους, που δεν ήταν η ίδια με του πρώτου για την ομάδα του:

«Τα διαστήματα πίεσης που μπορεί να ασκήσει η οποιαδήποτε ομάδα στον αντίπαλο και ειδικά σε ντέρμπι δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα διάστημα περίπου τριάντα λεπτών, που η πίεση ήταν ασφυκτική, και παραπάνω. Στο δεύτερο ισορρόπησε ο Ολυμπιακός, που μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη φάση, αλλά ήταν ένα παιχνίδι πιο ισορροπημένο. Φυσικά εμείς κυνηγούσαμε πιο πολύ το γκολ, αλλά παίζει και ο αντίπαλος».

Για τη φάση του πέναλτι:

«Θέλω να πω για το πέναλτι. Εντάξει, το έχασε ο Κορέτα. Είχε όμως και το θάρρος να ζητήσει την μπάλα να το χτυπήσει. Και είπαμε ότι στο ποδόσφαιρο δε μετράει πόσες φορές πέφτει κάποιος, μετράει πόσες φορές σηκώνεται. Ο Κορέτα είναι από τους παίκτες που μας έχει φέρει μέχρι εδώ και είμαστε μαζί και στα άσχημα και στα καλά. Μία ομάδα είμαστε».

Για το αν τα δύο επόμενα ματς μέχρι τα Χριστούγεννα είναι κομβικά, γιατί η Νίκη είναι πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή:

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πέντε βαθμοί μπορεί να είναι πολλοί, αλλά μπορεί να είναι και λίγοι. Εμείς έχουμε στόχο να είμαστε μέσα στους διεκδικητές. Οπότε είμαστε μέσα στον στόχο. Εννοείται ότι δεν είναι καθόλου εύκολα παιχνίδια (σ.σ. με Μαύρους Αετούς και Α.Ε. Καραϊσκάκης). Θέλουν προσπάθεια και πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Εμείς την Τετάρτη έχουμε Κύπελλο με την Ιστιαία. Θα δώσω ευκαιρίες και σε κάποια νέα παιδιά 17-18 ετών, που είναι μαζί μας από την αρχή και είναι πολύ καλοί παίκτες. Με το σπαθί τους θα πάρουν αυτήν την ευκαιρία και θέλω και σ’ αυτό το παιχνίδι ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα, γιατί είναι σημαντικό. Κοιτάμε πρώτα το Κύπελλο και μετά το ματς στ Τρίκαλα και μετά το ματς με τον Καραϊσκάκη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.