«Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη»

Όπως αναφέρουν αρκετές ιστοσελίδες αθλητικού περιεχομένου και όχι μόνο, η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας παρουσιάζεται να έχει προτείνει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και για τις ομάδες των Ολυμπιακού και Ατρόμητου υποβιβασμό.

Όπως υποστηρίζουν τα σχετικά δημοσιεύματα, μετά την σχετική εισήγηση που υπήρξε, η Επιτροπή Δεοντολογίας απέστειλε τις σχετικές κλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, εκ των οποίων είναι και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σπανός αλλά και οι ομάδες των Ολυμπιακού και Ατρόμητου. Υπάρχει η κλήση και ένα εισαγωγικό της υπόθεσης με 29 σελίδες, που περιλαμβάνει και τα άρθρα με τα οποία καλούνται τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι ομάδες. Σε μία τέτοια περίπτωση οι εμπλεκόμενοι θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για υπομνήματα και για να αναφέρουν τους μάρτυρες που θα θέλουν να καλέσουν στην περίπτωση που όμως τελικώς παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της Δεοντολογίας για δίκη.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας φέρεται να έχει παραπέμψει και φυσικά πρόσωπα αλλά και ομάδες που εμπλέκονται με την δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ως προς τα άρθρα που φέρονται να έχουν κληθεί οι Μαρινάκης, Σπανός και οι Ολυμπιακός και Ατρόμητος; Υπάρχει το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», που παραπέμπει –σε ό,τι αφορά τις ποινές- στο άρθρο 29 περί «επηρεασμού για χειραγώγηση αγώνα».

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο και είναι οι εξής:
Για τις ομάδες: Υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.
Για τα πρόσωπα: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.
Gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.